Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Αώος, ο «πιο ελεύθερος» ποταμός της Ευρώπης … σύγκριση με τον Ερασίνο ...

 Σχέδιο προστασίας σε Ελλάδα – Αλβανία. 

Το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι του Αώου στην είσοδο της Κόνιτσας είναι ένα τεχνικό θαύμα και το γνωστότερο αξιοθέατο αυτής της πανέμορφης περιοχής. 

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σύνορο, το όριο του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Για τον ποταμό που γεφυρώνει, τον Αώο, το σημείο αυτό συνεπάγεται έναν «τεχνητό» ανθρώπινο διαχωρισμό, ανάμεσα στα πρώτα 50 χλμ. που προστατεύονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία και τα υπόλοιπα 20 χλμ. που βρίσκονται εκτός, μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΕΣ, 06.06.2022 • 08:15).

Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο εδώ. Και να διαπιστώσει ότι παντού σχεδόν υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέρονται για το Περιβάλλον και τη Φύση και αντιδρούν σε παράλογες αποφάσεις των αρχών σε και παράλογα έργα. 

Αξίζει επίσης να κάνει τις συγκρίσεις μεταξύ τα Αώου και του μικρού αρχαίου Ερασίνου. Ο οποίος όμως έχει την ατυχία να βρίσκεται πλησίον αστικών περιοχών και το χρηματιστήριο αξιών της γης αν λάβουν το χαρακτηρισμό «επιτρέπεται η ανοικοδόμηση» θα είναι το τέλος κάθε ίχνους φυσικού οικοσυστήματος και χλωρίδας και πανίδας. Θα γίνουν όλα τσιμέντο και άσφαλτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου