Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Πλαστικά απορρίμματα: Οι μικροί πειρατές του Πικερμίου …

Ομάδες μαθητών με την καθοδήγηση επιστημόνων συλλέγουν και καταγράφουν σκουπίδια από ποτάμια και ρέματα
Οι μικροί «Πειρατές των Πλαστικών», από το 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου, επί το έργον στο ρέμα Βαλανάρι στο Πικέρμι...

Πλαστικά απορρίμματα στα ποτάμια και στα ρέματα της χώρας θα αναζητήσουν τους επόμενους μήνες… οι «Πειρατές των Πλαστικών». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βασίζεται στη λεγόμενη «επιστήμη των πολιτών» και υποστηρίζεται επιστημονικά στην Ελλάδα από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στόχος της καμπάνιας, που εξελίσσεται παράλληλα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι να καταγραφεί η «διείσδυση» των πλαστικών και άλλων απορριμμάτων στα ποτάμια της ηπείρου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.11.2022 • 21:49).

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε με ποια κριτήρια επελέγη από το ΕΛΚΕΘΕ το ρέμα Βαλανάρι στο Πικέρμι. Φυσικά και είμαστε υπέρ της πρωτοβουλίας και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά και τα παιδιά να μάθουν πολύ περισσότερα και κυρίως να μάθουν να αγαπούν τα ρέματα και τη Φύση.

Καλλίτερη επιλογή θα ήταν η επιλογή του Ερασίνου, ο οποίος χρειάζεται και υποστήριξη και ίσως θα πάψει να υπάρχει σε λίγο, εξαιτίας του άχρηστου αντιπλημμυρικού έργου που εκτελεί παρά πάσαν λογική το υπουργείο Υποδομών και τον μετατρέπει σε αγωγό ομβρίων.

Όλοι μας μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η Φύση έχει τη λογική της και δεν έκανε τα πράγματα τυχαία ή για να δυσκολεύει του ανθρώπους.

Φυσικά η Φύση δεν μπορεί να τα βάλει με τη βουλιμία και την απληστία των ανθρώπων, των ακαλλιέργητων και των χωρίς Παιδεία ανθρώπων που ερεθίζονται και κινητοποιούνται μόνον από το χρήμα και την επιβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου