Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος …

Εμείς χειμάρρους και ποτάμια τα εγκιβωτίζουμε και τα μετατρέπουμε σε αγωγούς ομβρίων. Και μάλιστα υποθέτοντας ότι οι βροχοπτώσεις θα είναι μέτριες, έως μικρές και τα σχετικά έργα είναι μάλλον για κλάματα (πρόσφατη περίπτωση της Αγ. Πελαγίας στην Κρήτη και με νεκρούς, και πολλά άλλα …). 
 
Δείτε πως αντιμετωπίζουν τα ρέματα στη Γερμανία και ιδίως αυτά που έχουν παλιότερα εγκιβωτισθεί. Σήμερα τα αποκαθίστανται - όσο είναι δυνατόν - στη φυσιολογική τους ζωή.
 
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στη δ/νση https://www.umweltbundesamt.de/en/topics/water/rivers/river-restoration-start#undefined
 
Η πρακτικές αυτές εφαρμόζονται πλέον σε πολλές χώρες ανά το κόσμο, αλλά οι πληροφορίες δεν έφθασαν ακόμα στα αυτιά και στους εγκεφάλους των αρμοδίων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Εκεί που βρίσκονται εγκατεστημένοι εργολάβοι παλαιάς κοπής και παλαιών τεχνολογιών.
 
Ο Ερασίνος είναι ίσως το πλέον πρόσφατο θύμα αυτής της νοοτροπίας, της ακατάλληλης ΔΔ και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, παραγόντων αλλά και πολιτών που ονειρεύονται πλούτη καθήμενοι στις καφετέριες. Μπορείτε να δείτε το ιστορικό του δράματος του Ερασίνου στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου