Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Τι γίνεται εκεί που η οδός Αγ. Τιμοθέου περνά πάνω από τον Ερασίνο και τον αγωγό …

Στις 3 Ιανουάριου επισκεφθήκαμε εκ νέου το σημείο όπου τα έργα αποχέτευσης για τους δήμους Κρωπίας και Παιανίας συναντούν τον Ερασίνο.
 
Η εικόνα που αποκομίζει κανείς είναι ότι τα έργα δεν έχουν ακόμα τελειώσει. Τα έργα αφορούν τη κατασκευή του τμήματος του αγωγού διάθεσης επεξεργάσιμων λυμάτων που διέρχεται κάτω από τον Ερασίνο.
 
Οι επόμενες 3 φωτογραφίες δείχνουν τη διασταύρωση. Το μικρότερο φρέαρ που έχει κατασκευαστεί, έχει προφανώς μπαζωθεί χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη και έχει κατεδαφιστεί ένα (ή δυο;) προφανώς παράνομα αντλιοστάσια. Οι τοίχοι που παραμένουν ίσως να είναι γιατί θα ανασκευαστούν. Υπάρχου υπολείμματα μπετόν πεταμένα και  λογικά δεν θα απομακρυνθούν πoτε.
 
Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η οριοθέτηση του εγκιβωτισμένου ποταμού στο σημείο αυτό από ιδιώτες; Τι σημάνει για το ΣτΕ οριοθέτηση του Ερασίνου που ενέκρινε το ΠΔ της 6ης Αυγούστου 2021! Λογικά τίποτε. Πήραν το μισθό τους, έβγαλαν φετφά και κατόπιν γαία πυρί μειχθήτω.


 Στο βάθος με τη κόκκινη πλαστική ταινία διακρίνεται  το δεύτερο και μεγαλύτερο φρέαρ.
  

Τα έργα δημιούργησαν λιμνάζοντα ύδατα – εξαιρετικό επίτευγμα – ενώ το τοπίο δεν πρόκειται όπως φαίνεται να αποκατασταθεί ποτέ. 

Μπορείτε να δείτε τα χάλια του Ερασίνου, πριν και μετά τα έργα. Πλήρης αδιαφορία των αρχών και κυρίως του δήμου. Ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει και προφανώς εισέπραξαν και αποζημιώσεις το 2015, χωρίς κανείς να αποβληθεί. Ωστόσο η υδάτινη ροή του ήταν αξιοσημείωτη.
 Τέλος είναι εμφανή τα έργα εντός του μεγάλου φρέατος και ακούγονταν φωνές εργατών από το βάθος. 

Η Περιφέρεια μας πληροφόρησε

 «Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής, σας γνωρίζουμε ότι το έργο εκτελείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και η εκτέλεση της σύμβασης είναι στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

28/12/2022, ΑΠ 1394340»,

 αλλά έχουν τελειώσει τα έργα του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων; Αυτό το θέμα δε διευκρινίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου