Μέρος του κενού γνώσης που υπάρχει για πολύτιμα, απειλούμενα είδη της ελληνικής βιοποικιλότητας θα επιχειρήσει να καλύψει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Ο οργανισμός πρόκειται να αναθεωρήσει το «Κόκκινο βιβλίο» των απειλούμενων ειδών στην Ελλάδα, εξετάζοντας 17.000 είδη έναντι 1.300 στην προηγούμενη αναθεώρησή του.
Η σαύρα της Μήλου απειλείται με εξαφάνιση. [Παναγιώτης Παφίλης]. Δεξιά, Η καμπανούλα του Παγγαίου [Γιάννης Τσιριπίδης]. |
Ασφαλώς και χρειάζεται η επικαιροποίηση, ασφαλώς και οι καταγραφές πρέπει να είναι συστηματικές, συνεχείς και επικαιροποιημένες. Αλλά στην Ελλάδα μάλλον μιλάμε για εκλάμψεις και μετά αδιαφορία και εγκατάλειψη μέχρις ότου ανακύψουν νέα σημαντικά προβλήματα και το Ελληνικό δημόσιο με την εκπληκτική και παγκοσμίως γνωστή και αστραπιαία αντίδρασή του θα ασχοληθεί και θα βρει λύσεις. Και μη μου πείτε ότι δε θα μείνει τίποτε όρθιο. Κοιτάξτε γύρω σας και θα λάβετε απαντήσεις. Όλα σε τάξη, όλα με πλήρη φροντίδα, επιστημονική τεκμηρίωση και με τη βοήθεια όλων των σύγχρονων τεχνολογιών.
Αν θέλετε δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ,
διαβάστε την επιστολή που έστειλε σε ενδιαφερόμενους πολίτες για το αντιπλημμυρικό
Ερασίνου. Ίσως καταλάβετε μόνοι σας το υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής
προστασίας που προάγουν τα στελέχη του, πράγμα
που αντανακλάται στην επιστολή, Θα τη σχολιάσουμε εν καιρώ. Άμεσα, αν θελήσει κάποιος
να απευθυνθεί χωρίς χρονοτριβή σε εμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου