Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Διαβάζουμε φρίττουμε, αγανακτούμε αλλά οι μαφίες υπεράνω όλων …

Αλλάζει και ο τρόπος δόμησης κοντά σε ρέματα

Ακίνητα: Φόρμουλα για τα εκτός σχεδίου προ του 1985 – Οι νέες ρυθμίσεις

Ο νέος κτιριοδομικός κανονισμός υπεγράφη από τον υπηρεσιακό υπουργό Περιβάλλοντος Παντελή Κάπρο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πριν από λίγες ημέρες (ΦΕΚ 3985Β/2023). Ο προηγούμενος κτιριοδομικός κανονισμός είχε εγκριθεί το 1989, αλλά υπέστη αρκετές τροποποιήσεις, ιδίως μετά την αναθεώρηση του Οικοδομικού Κανονισμού το 2012.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία:

Αλλάζει ο τρόπος δόμησης κοντά σε ρέματα. Παλαιότερα η νομοθεσία προέβλεπε ότι η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση 10 μέτρων από την οριογραμμή ενός οριοθετημένου ρέματος και στα 20 μέτρα αν δεν είχαν οριοθετηθεί. Τώρα επιτρέπεται η δόμηση δίπλα στην οριογραμμή των οριοθετημένων ρεμάτων, ενώ επιτρέπεται να εκδίδονται άδειες για εργασίες ολοκλήρωσης και συντήρησης κτιρίων με νόμιμη άδεια κοντά σε ρέμα, χωρίς να απαιτείται αυτό να οριοθετηθεί…. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.06.2023 • 19:05).

Εμείς τι να πούμε; Τα είπε όλα ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παντελής Κάπρος, αγνώστων άλλων στοιχείων. Ίσως να τον γνωρίζει ο θυρωρός του. Μετά τη δημοσίευση του Νόμου, οι απανταχού καταπατητές, και όσοι λυμαίνονται το δημόσιο χώρο και θέλουν να ξυρίσουν ότι έχει απομείνει από το Περιβάλλον, στην άμοιρη τούτη χώρα, θα ορκίζονται στο όνομά του.

Εύγε κ. Κάπρο. Γνωρίζαμε απο το σχολείο τον Ερυμάνθιο κάπρο, αλλά φαίνεται ότι ευδοκιμούν και άλλοι πολλοί στη σύγχρονη Ελλάδα.


ΥΓ: Ο Ερυμάνθιος Κάπρος ήταν μυθολογικό ον, που σκότωσε ο Ηρακλής στον τέταρτο άθλο του. Ο μύθος θεωρείται ότι είναι μια αλληγορία για την προσπάθεια του πολιτισμού να περιορίσει της καταστροφές των χειμάρρων ποταμών με υδραυλικά έργα. Η σημερινή λύση είναι το χτίσιμο δίπλα και πάνω και μέσα στα ρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου