Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

ΕΥΔΑΠ: Νέες επενδύσεις 365 εκατ. ευρώ για Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων – Έρχονται τα τοπικά ΚΕΛ …

Νέες επενδύσεις 365 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ για τα επόμενα χρόνια σε Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων. Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική ξενάγηση στο ΚΕΛ Ψυττάλειας εχθές, οι επενδύσεις αφορούν στην επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε νέες περιοχές, κυρίως στην Ανατολική Αττική, αλλά και αναβαθμίσεις των ΚΕΛ που ελέγχει αλλά και για ενεργειακές αναβαθμίσεις.


Η ΕΥΔΑΠ σήμερα διαθέτει στην Αττική Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) που είναι: στην Ψυττάλεια, στα Μέγαρα, Παιανιάς-Κορωπίου ενώ ο προγραμματισμός της αφορά την ένταξη ή κατασκευή τεσσάρων ακόμα ΚΕΛ (Βόρειας Αττικής, Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου). Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης, υπάρχει σχεδιασμός για την δημιουργία Τοπικών Σταθμών Επεξεργασίας Λυμάτων (ΤΣΕΛ) που θα μπορούν να λειτουργούν και ως σημεία επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού σε χώρους όπως πάρκα, βιομηχανίες, δημόσιους χώρους. Συνολικά έχει γίνει πρόταση για 25 αντίστοιχα σημεία … (ypodomes.com, 22.03.2024 - 07.30).


Ο κυρίαρχος και μάλλον αυτονομημένος ή υπογείως διασυνδεδεμένος με άγνωστα κέντρα εξουσίας φορέας ΕΥΔΑΠ, ξαναχτυπά. Νέες ανακοινώνεις για έργα δισεκατομμυρίων χωρίς καμιά αναφορά για τη προέλευση των χρηματοδοτήσεων, την πληροφόρηση των πολιτών για τα σχεδιαζόμενα και ως φαίνεται ήδη αποφασισμένα έργα. Κανείς δε γνωρίζει για τις προδιάγραφες κατασκευής και λειτουργίας και τις δικλείδες ασφαλούς λειτουργίας των έργων, σε μια χώρα που κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι μονίμως σε λευκή απεργία και όλα επαφίονται στη καλή μας τύχη και στο Θεό. Αφήστε που τα έργα επεξεργασίας λυμάτων βρίσκονται σε καθυστέρηση 20 σχεδόν ετών σε σχέση με τα χρονικά όρια ολοκλήρωσης που έχει επιβάλλει η ΕΕ, γατί αυτή τα χρηματοδοτεί.

Τι είναι αυτά τα νέα φρούτα, οι Τοπικοί Σταθμοί Επεξεργασίας Λυμάτων; Γιατί δε δίδονται στη δημοσιότητα η πλήρης περιγραφή, οι προδιαγραφές, τα σημεία εγκατάστασης, τα πλεονεκτήματά τους, οι δαπάνες, οι προγραφές, οι φορείς διαχείρισης, και άλλες απαραίτητες πληροφορίες;

Ο τσάρος κ. Σαχίνης φυσικά δε θα καταδεχτεί να συνομιλήσει με τους πληβείους υποτακτικούς και θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του, για το καλό τους, φυσικά. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι ευεργέτες σε αγαστή σύμπνοια με το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο τα έργα επεξεργασίας λυμάτων καθυστερούν επί δεκαετίες, ενώ τα πασάρουν ως επιτεύγματα 20, 30, 40 και περισσότερα χρόνια μετά τη λειτουργία τους στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου