Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΕΥΔΑΠ: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου Παιανίας - Θα ε-ξυπηρετεί 100.000 κατοίκους …

 Εργο πνοής που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Ανατολικής Αττικής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Γιώργος Στεργίου, το νέο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), Κορωπίου - Παιανίας, που εγκαινιάστηκε σήμερα.


Το ΚΕΛΚΠ βρίσκεται νότια του διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος και αποτελεί μέρος της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου δικτύου αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής. Προς το παρόν διοχετεύονται τα λύματα από περίπου 10.000 κατοίκους του δήμου Κορωπίου (10% της δυναμικής του), ωστόσο μελλοντικά θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 στους Δήμους Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης και Μεσογαίας-Μαρκοπούλου. Στα σχέδια επέκτασής του, το ΚΕΛΚΠ θα μπορεί να υποδεχθεί και τα λύματα και των παραλιακών περιοχών των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας, εξυπηρετώντας έως 240.000 κατοίκους … (imerisia.gr, 23.04.24 16:45).


Λογικά οι κκ. δημοσιογράφοι γράφουν και παρουσιάζουν ότι τους λένε.

Διαπιστώνουμε ότι και στον εν λόγω άρθρο γράφονται ψέματα, μισές αλήθειες, κρύβουν ή δε σχολιάζουν αποφάσεις που λαμβάνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, επωφελούνται βουλευτές και κομματικά στελέχη των πολιτικών κομμάτων και του πολιτικού συστήματος και ουσιαστικά κάνουν ότι θέλουν χωρίς πληροφόρηση των πολιτών και χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία.

Το εν λόγω έργο έχει σχεδιαστεί πριν 20 τουλάχιστον χρόνια, η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμα για τη μη έγκαιρη υλοποίηση των προγραμμάτων επεξεργασίας λυμάτων, η ΕΥΔΑΠ κάνει ότι θέλει και είναι μεν στο χρηματιστήριο αλλά κράτος εν κράτει και κάθε τόσο ανατρέπει παλαιότερους σχεδιασμούς. Πείθει τις κυβερνήσεις για φαραωνικά έργα, μεγάλων δαπανών, ενεργοβόρα που θα πληρώνουν οι πολίτες μετά τη λειτουργία των έργων. Θα έχουν εξασφαλίσει ωστόσο ψήφους σε κομματικούς παράγοντες, ρουσφετολόγους, σε κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες [ΣΣ: Σας λένε κάτι τα ονόματα Μάκης Βορίδης, 
Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιφερειάρχης Αττικής,  Μανώλης Γραφάκος, ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, δήμαρχοι κα. …].

Το επιχειρούμενο έργο μεταφοράς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων των λυμάτων Σαρωνικού και παραλιακού μετώπου Κορωπίου δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Φαίνεται δυστυχώς ο κ. δήμαρχος Μαρκοπούλου να «τα εχει βρει» με την ΕΥΔΑΠ και τους κυβερνητικούς παράγοντες και συμπλέει. Οι υποσχέσεις περί αξιοποιήσεως των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση είναι παγίδα αγνώστου κόστους και ωφελημάτων για τον κάμπο του Μαρκοπούλου [ΣΣ: Έχουμε αναφερθεί στο θέμα και σε άλλες αναρτήσεις στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος]

Μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Μήπως το Μαρκόπουλο προορίζεται για κέντρο επεξεργασίας λυμάτων του υπολοίπου Αττικής ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου