Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Έτσι θα ξεπατώσουμε το «μισητό» Ερασίνο …

Διαβάσαμε το πόνημα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, με ημερομηνία 10/2024 για το οποίο λάβαμε γνώση στις 17 Δεκεμβρίου 2024. Ευθύς εξ αρχής μας κάνει εντύπωση το κείμενο φέρει τον τίτλο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ δεν υφίσταται πλέον, αλλά υπάρχει η εταιρεία ΑΚΤΟΡ. Άρα;;;, 

Επιμένει στους αρχικούς σχεδιασμούς (σαρζανέτια, θηριώδεις εκσκαφές, μετακινήσεις τεραστίων ποσοτήτων χωμάτων για το φράγμα, από παρακείμενη του ποταμιού περιοχή κα. …). Το κείμενο βρίθει ανακριβειών, ασχέτων θεμάτων, πολυλογία, θέματα που αφορούν το εργοτάξιο και τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Συμπεραίνει σε μείζονα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς επιχειρήματα και επιμένει ότι το έργο θα προστατεύσει υποδομές και ανθρώπους και θα αυξήσει την αξία της γης. Προς τί; Για τη μελλοντική αστικοποίηση; Αναφέρεται το ΠΔ 199/2003 και η ΝΑΤΟΥΡΑ αλλά λέει, αυθαιρέτως ότι δεν θα βλαφθούν. 

Δε γνωρίζουμε το ύψος της συμβάσες αν και ρώτησα τη Δ19 και περιμένω απάντηση. Μιλά για θέματα αποχέτευσης και ΚΕΛ αλλά είναι παλιότερα και δε δίνει τη σημερινή εικόνα, πράγματα που δείχνει ότι το κείμενο έχει ηλικία 2-3 ετών. 

Τα ενδιαφερόμενα μέρη, αυτά που απέδειξαν και η ΕΤΕπ αποδέχτηκε και σταμάτησε τη χρηματοδότηση το 2023, πρέπει να μελετήσουν νέους ΄τρόπους αντιμετώπισης της εταορτείας/του τέρατος που ανέλαβε πλέον να εκτελέσει τη θανατική ποινή του εναπομένοντος αδιατάρακτου μήκους 8 περίπου χιλιομέτρων αρχαίου ποταμού Ερασίνου. Το κόεμνεο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ δεν αναφέρει την επικαιροποίηση της «Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης ρέματος Ερασίνου και ρέματος Αγ. Γεωργίου Ερασίνου Ανατολικής Αττικής», που ανέθεσε η δ/νση Δ19 του υπουργείου Υποδομών. Άρα δεν είναι επίκαιρο και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. Η ΕΕ θα φρίττει, όπως και η ΕΤΕπ, παρόλο ότι πλέον παρακάμπτεται, με απόφαση Παπαθανάση (βλέπετε https://attikoparko.blogspot.com/2024/12/blog-post.html, με παραπλανητικό όμως τίτλο). 

Μάλλον πρόκειται για διαφοροποιημένο έργο σε κάποιο βαθμό από αυτό που εκτελούσε η ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, παραποίησης της πραγματικότητας, που αναφαίρετοι στο κείμενο: 7.5.1, σελ 116, … Το ρέμα έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τη φυσικότητά του …. Φαίνεται ότι οι συντάκτες του κειμένου δε γνωρίζουν τον ποταμό Ερασίνο  και τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου