Από την Ιαλυσό μέχρι τη σήραγγα του ΟΣΕ στα Τέμπη τα ακραία καιρικά φαινόμενα ακύρωσαν αντιπλημμυρικά έργα παλαιάς κοπής, όπως οι πλακοσκεπείς αγωγοί. Ο Μιχάλης Διακάκης, επίκουρος καθηγητής Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, μιλά στην «Κ» για τις άμεσες αλλά και τη «σοκαριστική» λύση στο πρόβλημα.
Οι πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Bora σε Ρόδο, Λήμνο, Χαλκιδική και άλλες περιοχές, έφεραν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την ανεπάρκεια των αντιπλημμυρικών συστημάτων τα οποία κατασκευάζονται εδώ και 50 χρόνια.
Τόσο στην περιοχή της Ιαλυσού όσο και στη σήραγγα του ΟΣΕ στα Τέμπη συνέβη ακριβώς το ίδιο: οι υπόγειοι αγωγοί που κατασκευάστηκαν για να διαχειρίζονται τους υδάτινους όγκους, έφραξαν λόγω των φερτών υλικών με αποτέλεσμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03.12.2024 • 21:51).
Τα λένε πολλοί αλλά η επιτελική κυβέρνηση δε θέλει να ακούσει κανένα. Ακόμα και ο χρηματοδότης του «αντιπλημμυρικού Ερασίνου» ανακάλεσε τη χρηματοδότηση γιατί το έργο παραβιάζει την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε πόσο πίσω σε όλους ούτε αναγκαίους και σημαντικούς τομείς είναι το πολιτικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση και το κράτος.
Κάθε «ενδιαφερόμενο μέρος» στην Ελλάδα, είτε είναι απλοί πολίτες είτε φορείς. πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον των απαραδέκτων αποφάσεων της διοικήσεως και μέχρις ότου όλοι οι αρμόδιοι φορείς και στελέχη κατανοήσουν την πραγματικότητα, εκσυγχρονιστούν και υιοθετήσουν όλα τα διεθνή πρότυπα για το Περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τα προστατευόμενα είδη.
Από την 1η Οκτωβρίου 2020 το Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (Προστατευόμενη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, Προεδρικό Διάταγμα 199 του 2003) αντικαθιστά τις Ιστοσελίδες "ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ένα Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο;" για τεχνικούς λόγους. Οι παλιές Ιστοσελίδες, που άρχισαν να λειτουργούν στις 13/02/2006, θα παραμείνουν προσβάσιμες για κάποιο διάστημα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου