Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι χάρη στο Antinero καθαρίστηκαν δάση στα οποία δεν είχε γίνει παρέμβαση επί δεκαετίες, καθιστώντας τα ευπρόσβλητα σε πυρκαγιά.
Επικεφαλής της καταγγελίας, η οποία κατατέθηκε στα τέλη Μαΐου, είναι το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, ενώ τη συνυπογράφουν ακόμη 34 μη κυβερνητικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Οι συνυπογράφοντες καταγγέλλουν προς διερεύνηση σοβαρές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας στο πλαίσιο των τριών φάσεων του προγράμματος Antinero, το οποίο ξεκίνησε το 2022 … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12.06.2025 • 04:30).
Δε βρίσκει κανείς άκρη. Στη Χαμοληά του δήμου Μαρκοπούλου επενέβησαν στο άνω σημείο του δάσους, χωρίς καμιά ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής. Φυσικά καμιά παρόμοια και φροντίδα στον παραλιακό δρόμο, από όπου θα ξεκινήσουν λογικά οι επιβουλές.
Εδώ και δύο χρόνια το δάσος δεν έχει δει κάποια φροντίδα και παρά την αλληλογραφία που έχουμε εγκαινιάσει με το Δασαρχείο Πεντέλης. Κανείς δε μιλά για μέτρα προστασίας του δάσους για το έτος 2025.
Το πρόβλημα μάλλον ξεκινά από τις υπηρεσίες του δήμου, που πρέπει
να εκπονήσουν σχέδια προστασίας των δασικών εκτάσεων και προγράμματα πολιτικής
προστασίας με χρονοδιαγράμματα, εμπλοκή των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου και του
κράτους και κυρίως των πολιτών. Οι πολίτες είναι οι πρώτοι που πρέπει να κινητοποιηθούν,
να τηρούν αυστηρά τους κανόνες αποφυγής ρυπάνσεων και έκθεσης σε κίνδυνο, να ενημερώσουν,
να παρέμβουν.
Περισσότερα στο Ημερολόγιο
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου