Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΔΑΠ Αποχετευτικό: Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα …

Αναζητώντας πληροφορίες από τις επίσημες ιστοσελίδες της ΕΥΔΑΠ, βρήκαμε ένα κείμενο που ασφαλώς πρέπει να διαβαστεί από όλους τους πολίτες που κατοικούν είτε παρεπιδημούν πλησίον εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και τον αγωγό διάθεσης στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Αφορά τους όρους διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων, στο κύκλωμα διαχείρισης αστικών αποβλήτων μιας συγκεκριμένης περιοχής.

_______________________________

Διεύθυνση Ποιότητας Υπηρεσία Ελέγχου Ποιότητας Βιομηχανικών Αποβλήτων & Λυμάτων Πληροφορίες: 210-214 4739

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σχετικά:

α) Η με αρ. πρωτ. Δ32727/24-9-1976 απόφαση του κ. Υπουργού Δημοσίων Έργων «περί καθορισμού όρων διαθέσεως λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων».

β) Η με αρ. 8963/11-4-1980 απόφαση του Δ.Σ. Ο.Α.Π. με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε η ανωτέρω απόφαση.

γ) Η με αρ. 11311/14-4-1998 απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

Μπορείτε να διαβασετε το επίσημο κείμενο εδώ …

______________________________

Μας προξένησε εντύπωση τη εμφάνιση και το περιεχόμενο του κειμένου και θέλουμε να κάνουμε μερικά σχόλια, αν και μάλλον δε θα συγκινήσουν κανένα και τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι όπως και σήμερα.

1.     Ελλιπή στοιχεία πληροφοριών για το κείμενο
2.     Απουσία κωδικού αρχειοθέτησης στην υπηρεσία και ημερομηνία έκδοσης.
3.     Τρεις αναφορές σε «Σχετικά» κείμενα αποφάσεων αρμοδίων, με το νεότερο να είναι του 1998. Έχει δηλαδή ηλικία 20 ετών περίπου
4.     Καμία αναφορά σε αρμόδιες υπηρεσίες και υπευθύνους
5.     Εφάπαξ συμμόρφωση και απουσία στρατηγικής σε διαδικασίες και ημερομηνίες αναθεώρησης
6.     Καμία αναφορά σε υπηρεσίες ελέγχου. Αρμοδιότητες και κανόνες επίβλεψης πιστής τήρησης των κανόνων; Ποιες είναι οι αρμοδιότητές της επιβλέπουσας αρχής και η επεμβατική δικαιοδοσία της;
7.     Ποιες οι συνέπειες για τυχόν αγνόηση ή παράκαμψη των υποχρεώσεων;
8.     Εν έτει 2020 όλες οι διαδικασίες ελέγχου και αναφορών πρέπει να είναι σε πραγματικό χρόνο και να διαβιβάζονται αυτομάτως στην αρμοδία για τον έλεγχο υπηρεσία. Είναι ευκταίο να υπάρχει δυνατότητα διακοπής της εισόδου των επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων στο κύκλωμα/σύστημα επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων σε περιπτώσεις αστοχιών ή μη συμμόρφωσης
9.     Η μορφή του κειμένου παραπέμπει σε συμπέρασμα ότι κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τίποτε.
10. Το κείμενο αποπνέει τη λογική ευχολογίου και όχι κειμένου αυστηρών και επιβεβλημένων κανόνων συμμόρφωσης, που είναι άλλωστε προϋπόθεση της αδειοδότησης λειτουργίας. Άλλωστε η δαπάνη αποκατάστασης του δικτύου επεξεργασίας αστικών λυμάτων από μη αποδεκτά βιομηχανικά απόβλητα μπορεί      να είναι πολύ μεγάλο και καταστροφικό για το περιβάλλον

Θα αποστείλουμε τις παρατηρήσεις μας στην ΕΥΔΑΠ και τα συναρμόδια υπουργεία. Λέτε να υπάρξει κάποια εξέλιξη; Εμείς αμφιβάλλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου