Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Ένας πολίτης προσπαθεί αλλά δε φέρνει την άνοιξη ...

Λάβαμε γνώση επιστολής που έστειλε η ΜΚΟ ΡΟΗ (για την προστασία των ρεμάτων) στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕΦΑΑΝΑΤ), σχετικά με τα έργα στον Ερασίνο κα τις αρχαιολογικές έρευνες κατόπιν εορτής. Δηλαδή μετά τις εκσκαφές - αν δεν κάνουμε λάθος - που έκανε ο εργολάβος. 

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την επιστολή που στείλαμε και εμείς κατόπιν στην ΕΦΑΑΝΑΤ, επειδή προκληθήκαμε από το περιεχόμενο της επιστολής της. Επιστολής που δείχνει ότι οι συντάκτες της δεν έχουν καμιά πρόθεση προστασίας του θαυμάσιου Βιότοπου Βραυρώνος και του  εναπομείναντος σε φυσική κατάσταση τμήματος του αρχαίου ποταμού Ερασίνου.

Μετά την πληροφορία που κυκλοφορεί ευρέως στην περιοχή αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, περί εγκατάλειψης για αγνώστους λόγους του αντιπλημμυρικού έργου Ερασίνου από τον εργολάβο και τις διαβουλεύσεις μεταξύ της εταιρείας ΑΚΤΩΡ και του υπουργείου για νέα ανάθεση, απευθύναμε επιστολή προς τους αρμοδίους θίγοντας θέματα που αφορούν το έργο. Προτείναμε επίσης νέα μελέτη προκειμένου να διασφαλιστεί το εξαιρετικό φυσικό οικοσύστημα του ποταμού, σε συμφωνία με τις επιταγές της προστασίας του Περιβάλλοντος, της διασφάλισης των ειδικών οικοσυστημάτων του και της προστασίας των προστατευόμενων ειδών, το σεβασμό στην Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος και στις Οδηγίες και κανόνες της ΕΕ.


Ευχαρίστως θα απαντήσουμε σε τυχόν διαφορετικές απόψεις ή νέες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου