Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ημερίδα Διαβούλευσης για τα Σχ. Διαχ. Κινδύνων Πλημμύρας, Αθήνα 18/7/24 …

Η Ημερίδα οργανώθηκε από την εταιρεία Sympraxis Team​​ στις 18 Ιουλίου 2024, με θέμα «Διαβούλευση της 1ης Αναθεώρησης Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (EL06)». Μάθαμε για τη διαβούλευση εκ των υστέρων μέσω φίλων στις 20 Ιουλίου και παρακολουθήσαμε τις εργασίες της ημερίδας από το σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=5d07e5W3fIQ . Μπορείτε να το κάνετε και εσείς.

Για περισσότερες πληροφορίες η Sympraxis Team ​έδωσε το σύνδεσμο https://floods.ypeka.gr/consultation/ .

Επίσης η Sympraxis Team​ υπέδειξε ότι ​σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας» κατά τη διάρκεια της Ημερίδας και τις επόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της διαβούλευσης, η οποία όμως δεν είχε ανακοινωθεί. Στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι είναι οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου – οποία πρωτοτυπία και αφού προκλήθηκαν οι ιθύνοντες να την προσδιορίσουν. Στο συνδεσμο https://floods.ypeka.gr/2round-consultation-el06/ μπορεί να συμμετάσχει κανείς στη διαβούλευση.

Οι παρουσιάσεις είχαν προφανή στόχο να παρουσιάσουν το τρόπο εργασίας της εταιρείας και να επαινεθεί για αυτές. Δεν ήταν σχεδιασμένες να πληροφορήσουν τους πολίτες τι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και ποια είναι τα συμπεράσματα των μελετών για τα ρέματα που τους ενδιαφέρουν. Κατά την άποψή μας η όλη εκδήλωση δεν είχε το χαρακτήρα διαβούλευσης, αλλά προβολής της μεθοδολογίας και της επάρκειας της εταιρείας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι ερωτήσεις που απηύθυναν μέλη του ακροατηρίου επί των παρουσιάσεων. Μπορεί να τις παρακολουθήσει κάνεις από το σημείο 4ώρες και 43 λεπτά, στον πρώτο σύνδεσμο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους κκ. Ροδούλα Κωνσταντινίδου, Εμμανουέλα Τερζόπουλου, Αλέξανδρο Αργυρόπουλο και Δημήτριος Θεοδοσόπουλο, που έκαναν σκληρή κριτική μέσω ευστόχων ερωτήσεων στις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα των μελετών. Υπερασπίστηκαν τις υποθέσεις του Ερασίνου, του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας και του ρέματος της Πικροδάφνης, περιπτώσεις που οι μελέτες της Sympraxis Team αντιλαμβανόμαστε ότι καταδικάζουν και αυτές, τη μετατροπή των εν λόγω ρεμάτων (αλλά και όλων λογικά των ρεμάτων της Αττικής και της Ελλάδος) σε απαράδεκτους οχετούς ομβρίων με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία.

Τα σχόλια μας στα πλαίσια της διαβούλευσης επί των θεμάτων που ανακύπτουν από τις παρουσιάσεις της εταιρείας Sympraxis Team, θα αναρτηθούν μόλις αποσταλούν στη Διαβούλευση. Λίγη υπομονή.

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι δεν ακούστηκε κατά τις παρουσιάσεις η αρχή «Λύσεις Βασισμένες στη Φύση». Κατά τη συζήτησης ακούστηκε δειλά κάποια αναφορά χωρίς όμως δέσμευση ή ως εναλλακτικά τουλάχιστον σενάρια.

Το γενικό μας συμπέρασμα είναι ότι οι μελέτες αποσκοπούν στην επιβεβαίωση της ορθότητας των αποφάσεων της διοίκησης για τα εν εξελίξει και τα σχεδιαζόμενα αντιπλημμυρικά έργα. Κάποια από αυτά είναι αναγκαία και απαραίτητα, αν και κανείς δε γνωρίζει ποιο θα είναι το πρακτικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες είναι πάντοτε καχύποπτοι δεδομένων των συνήθων κακοτεχνιών που προκύπτουν εξαιτίας λανθασμένων ή/και παρωχημένων σχεδιασμών, που συνήθως ανάγονται σε 20ετιες ή και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου