Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιές: Η ελληνική πρωτιά στις καμένες εκτάσεις Natura2000 …

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν για 23 χώρες, πέρσι η χώρα μας ήταν στην κορυφή της λίστας με τις καμένες εκτάσεις, παρ’ ότι σε πλήθος πυρκαγιών ήταν στην 5η θέση. Οι μαύρες τρύπες στην Πολιτική Προστασία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17.07.2024 • 22:36).

Ζοφερή εικόνα.
 
Αναρωτιέται κανείς με τι ασχολείται εδώ και 5 σχεδόν χρόνια από την ίδρυσή του ο περίφημος ΟΦΥΠΕΚΑ, κατασκευή του εμβληματικού υπουργού και μοναδικού και αναντικατάστατου μέλους της επιτελικής κυβερνήσεως κ. Κωστή Χατζηδάκη.
 
Επειδή και εμείς είμαστε εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος και βλέπουμε καθημερινώς τα ελλιπή και αναποτελεσματικά μέτρα προστασίας που (ΔΕΝ) λαμβάνονται. Αγωνιούμε και δε θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά μάλλον θα έλθει και η σειρά μας.
 
Τα υπαίθρια άγρια, ανεξέλεγκτα και με ανοχή των αρχών σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο πάρτι στη Χερσόνησο της Χαμοληάς, πρέπει άμεσα να αποκηρυχτούν και να μπει ένα τέλος. Πριν είναι αργά. Άλλωστε η τοπογραφία της περιοχής είναι τέτοια που θα κινδυνέψουν άμεσα άνθρωποι, εκτός από το δάσος, τους κατοίκους του και τα οικοσυστήματά του.
 
Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, εκτός από τις σχεδόν καθημερινές εκκλήσεις προς τους αρμοδίους να λάβουν σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου