Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτοψία Χαρδαλιά στο ρέμα Μαραθώνα – «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ...

«Εξαγγελίες χωρίς χρήματα είναι εξαγγελίες χωρίς δέσμευση - Να σταματήσει το γαϊτανάκι ευθύνης για το ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών»

Φωτ. αρχείου: INTIME

Αυτοψία στο ρέμα Μαραθώνα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, νωρίς το πρωί σήμερα, Παρασκευή. Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα, ενώ επισήμανε πως, «για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι ευθύνης για το ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών».

«Στην Ανατολική Αττική συνολικά καθαρίζουμε 38 ρέματα. Ηδη έχουμε καθαρίσει 19 ρέματα, περίπου 10,4 χιλιόμετρα, και μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουμε περίπου 20,9 χιλιόμετρα ακόμα σε άλλα 19 ρέματα. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία. Είναι μια “Λερναία Υδρα”, σε καθετί που καθαρίζουμε προκύπτει κάτι άλλο», τόνισε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και κατόπιν υπογράμμισε:

Να πάρει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και αναμένουμε να μας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους πόρους» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20.09.2024 • 09:36).
 

Επί τέλους άρχισε να κινητοποιείται ο εξαιρετικός Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς και στο θέμα των ρεμάτων της Αττικής που έχουν γίνει οι προσφιλείς και βολικές χωματερές των εντίμων Ελλήνων πολιτών που διαβιούν πλησίον των. 

Φυσικά δε μιλά για τα άλλα ρέματα – χωματερές ή όχι, μπαζωμένα ή όχι – που ασχολείται μαζί τους το τρομερό υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και έχει βάλει στόχο και στοίχημα να τα μετατρέψει σε οχετούς ομβρίων, εδώ και 20 περίπου χρόνια με έναρξη έργων το 2020. Τώρα έχει επικεντρώσει τα περίφημα τάγματα ξεπατώματος του Περιβάλλοντος, τους λεγόμενους εργολάβους δημοσίων έργων με τους οποίος διαπλέκεται συστηματικά και προκλητικά θα έλεγε κανείς, στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, ενώ το «αντιπλημμυρικό Ερασίνου» παραμένει - ΕΥΤΥΧΩΣ – ανενεργό και ας ελπίσουμε ότι θα ξεφύγει από τα γαμψά νύχια των εργολάβων και τα πλάνα του άλλου Περιβαλλοντοκτόνου υπουργείου του ΥΠΕΝ (Περιβάλλοντος και Ενεργειας). 

Αναμένουμε ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν θα πει τίποτε για τα ρέματα της Ανατολικής Αττικής που είναι στο στόχαστρο του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, γιατί αν το κάνει θα προκαλέσει υπολογίζουμε κυβερνητική αστάθεια. 

Κοντός ψαλμός …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου