Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τις ΗΠΑ …

Η είδηση:

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη αφαίρεση φραγμάτων στην ιστορία των ΗΠΑ

Επόμενο «στοίχημα» είναι η αποκατάσταση της γης που βρέθηκε στην επιφάνεια μετά την υποχώρηση του νερού
Ο ποταμός Klamath, στις δυτικές ΗΠΑ, είναι απαλλαγμένος από τα τέσσερα τεράστια φράγματά του για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές γενιές. Ωστόσο, για τη φυλή Yurok, η επόμενη ημέρα τώρα αρχίζει.

Η Μπρουκ Τόμσον ψαρεύει στον ποταμό Klamath από μικρή. Για την Τόμσον και την οικογένειά της, που ανήκουν στις φυλές Karuk και Yurok από τη βόρεια Καλιφόρνια, το ψάρεμα είναι η δεύτερη φύση τους … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 18:10).


Εμείς εδώ είμαστε ακόμα στη φάση της οχετοποίησης των ρεμάτων, των ποταμών, της αποξήρανσης των λιμνών, τη κατασκευή τεραστίων σηράγγων για να μεταφέρουμε ύδατα προς πλουτισμό ψηφοφόρων που θα ερημοποιήσουν ότι φυσικό έχει απομείνει στην Ελληνική γη και άλλα τραγικά και παρόμοια.

Το τελευταίο επεισόδιο εκτεταμένης ρύπανσης από νεκρά ψάρια στον Παγασητικό δείχνει ότι είμαστε χώρα χωρίς θεσμούς, χωρίς σοβαρές υποδομές και οργάνωση και όσοι υπηρετούν στις σημερινές δομές είτε δεν έχουν καμία όρεξη να δουλέψουν είτε στερούνται επιστημονικών γνώσεων.

Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Ο κόσμος τρέχει και εμείς ξαπλωμένοι απολαμβάνουμε τα κεκτημένα και δε θέλουμε να αφήσουμε τη σκιά και τη δροσιά, τις ομπρέλες στις παραλίες, τις καφετέριες και τη νέα μόδα τα λεγόμενα μπιτσόμπαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου