Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Στα 5,9 δισ. το κόστος της λειψυδρίας στη χώρα …

Πλήρες επενδυτικό πλάνο για εξασφάλιση επάρκειας νερού

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Επενδυτικό κενό που μπορεί να φτάνει και τα 5 δισ. προκύπτει στον τομέα του εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης, ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η ανομβρία στη χώρα μας, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Βάσει στοιχείων που παρουσίασε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, σε ειδική περί του προβλήματος της λειψυδρίας συνέντευξη Τύπου, οι προτεινόμενες από τους παρόχους νερού όλης της χώρας επενδύσεις (Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Πόσιμο Νερό Φεβρουάριος 2022) εξασφάλισης της επάρκειας, μείωσης των διαρροών και αυτοματοποίησης, ανέρχονται σε 5,9 δις. ευρώ (2 δις. για 681 νέα έργα και 3,9 δις. για 1.446 έργα αναβάθμισης – αντικατάστασης) (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 12 Σεπτεμβ΄ριου 2024). 

Μόνο πλήρες δεν είναι επενδυτικό πλάνο για εξασφάλιση επάρκειας νερού. Απλά και Κατανοητά κοροϊδεύουν όλους μας. 

Μεγάλο πρόβλημα, αναιμικές απαντήσεις. Συνεχίζουν να ξεπατώνουν όμως τα ρέματα και να αδιαφορούν για τους ποταμούς των επεξεργασμένων λυμάτων. 

Ο δύσμοιρος Ερασίνος είναι ακόμα στα πλάνα του ξεπατώματος. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ αγνοείται με τα επιτελικά σχέδιά του προστασίας και ανάδειξης της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος (και για όλες τις υπόλοιπες). 

Η περίπτωση του Ερασίνου αξίζει να μελετηθεί ως μεταπτυχιακή εργασία ή/και διδακτορική διατριβή για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την περιφρόνηση των ευρωπαϊκών Οδηγιών και της εθνικής νομοθεσίας, των προφανώς αρνητικών επιπτώσεων στα οικοσυστήματα και τις Περιβαλλοντικές προδιάγραφες και κανόνες, που έχουν υιοθετήσει όλες οι προηγμένες κοινωνίες. 

Αμέσως βρήκαν τρόπους για νέα έργα μεταφοράς υδάτων από τη Λίμνη Κρεμαστών και ακόμα δυτικότερα και σε λίγο η Αθήνα θα τροφοδοτείται και με εργοστάσια αφαλάτωσης από το Ιόνιο Πέλαγος. Μετά βέβαια τέλος, εκτός και αν συμφωνήσουμε κάτι με την Ιταλία. Ωστόσο οι φίλοι τους οι εργολάβοι θα τους ανταμείψουν πλουσιοπάροχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου