Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Εκδήλωση της 25ης Απριλίου υπέρ του Ερασίνου ...

 Αναδημοσιεύουμε από τις ανακοινώσεις στο ΦΒ της ΡεμΑττική αναφορά στην  εκδήλωση της 25ης Απριλίου για ην προστασία του Ερασίνου:

_______________________________

Ερασίνος 25/4/21
Παρά τις προσπάθειες της Άνοιξης να καλύψει τα ίχνη της καταστροφής, η μπουλντόζα κι αυτά που άφησε πίσω της έδωσαν το στίγμα τους στα μάτια των 50 και πλέον επισκεπτών.
Η Ρεματτική, η Πρωτοβουλία για την διάσωση του Ερασίνου, η ΟΖΟΝ και πολλές άλλες συλλογικότητές με εκπροσώπους τους, αλλά και περιπατητές του ΠΕΡΙΠΟΛΟ , κάτοικοι της περιοχής και από τα γύρω μέρη, επισκέφτηκαν τα εργοτάξια και τα έργα που παράνομα έχουν ξεκινήσει και περπάτησαν δίπλα στην κοίτη του ποταμού στον υγρότοπο Ερασίνου (περιοχή Βαραμπά), αλλά και στον υγρότοπο των εκβολών. Υπέροχα τοπία, πουλιά και βλάστηση στο απόγειό της, αλλά και αποψιλώσεις, κομμένα δέντρα και θάμνοι στις όχθες του ποταμού, σκουπίδια που σώρευσε και παράτησε η μπουλντόζα, σκαμμένη κι αναμοχλευμένη γη.

Ιδού και φωτογραφίες:














Μπορείτε ακόμα να ακούσετε την εκπομπή της ΕΡΤ  για τον Ερασίνο ... 
ΕΡΑΣΙΝΟΣ
ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ https://www.mixcloud.com/.../%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%BA.../
Με τους Σταμάτη Αρναούτη και Τάσο Φιλιππίδη
Ακούστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου