Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Παρακολουθούμε το μετασχηματισμό του βιότοπου Βραυρώνος σε οικόπεδα ...

Αν δείτε την περιοχή, ακόμα και εντός του Βιότοπου υπάρχουν προγραφόμενα «οικόπεδα/ιδιοκτησίες», εντός των οποίων καλλιεργούνται κηπευτικά ή δένδρα. Εκτός του Βιότοπου εδώ και χρόνια πολλαπλασιάζονται ή επεκτείνονται οι περιφράξεις, μαντριά/στάβλοι  εξακολουθούν να λειτουργούν παρά τις απαγορεύσεις, αυθαίρετα ξεφυτρώνουν όπου θέλει ο καθένας, μπαζώματα γίνονται σε επαφή με τον κεντρικό δρόμο. όπου το επιχειρηματικό δαιμόνιο αναπτύσσει υπαίθρια παραπήγματα/αγορές. Σε χέρσες εκτάσεις φυτεύονται ελιές (καλή πολύ παλιά πρακτική διεκδίκηση ιδιοκτησίας), αλλού οργώνονται και μετρ έπονται σε καλλιεργήσιμα χωράφια, ενώ η γενική εικόνα κατά μήκος του μετρικού δρόμου είναι η εγκατάλειψη των κτημάτων, κυρίως αμπέλων, κλπ., κλπ. 

Όλα αυτά εντός της Περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος και με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση των αρμοδίων, δήμου, Περιφερείας, υπουργείων, κια άλλων εντελλόμενων αρχών. Κανείς δε βλέπει, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, κανένας δεν επεμβαίνει υπέρ του Νόμου. Και μόνον οι μάγκες κια οι θρασείς αλωνίζουν και σιγά σιγά θεμελιώνουν δικαιώματα κατά το νομικό μας πολιτισμό για το εγγύς ή απώτερο μέλλον. 

Δείτε την εξέλιξη των έργων όπως διαπιστώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2022.














Χωρίς λόγια, αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά ΄σχόλια ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου