Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας για τον Ερασίνο με τους εκπρόσωπους διαχειρίσεως Παραπόνων της ΕΤΕπ …

Έλαβε χώρα στον ξενοδοχείο Internist (περιοχή Ευαγγελισμός) στις 18 Μαΐου 2022.
 
Την ΕΤΕπ εκπροσώπησαν δύο κυρίες (Ausra Jurkevičiūtė Senior Complaints Officer EIB Complaints Mechanism και Laurance Levaque) και διερμηνέας, ενώ από την Ελληνική πλευρά παρέστησαν εκπρόσωποι των φορέων (Ορνιθολογική, ΟΖΟΝ, ΡεμαΑττική, ΡΟΗ, Πρωτοβουλία για την Προστασία του Ερασίνου και ένας ιδιώτης κάτοικος της περιοχής,  συνολικά 7 άτομα) που έκαναν τις καταγγελίες κατά της ελληνικής διοίκησης. Για  ανεπαρκή και επισφαλή τεκμηρίωση και ισχνά αποδεικτικά στοιχεία που υπέβαλε το ελληνικό δημόσιο προς τεκμηρίωση της αναγκαιότητας του αντιπλημμυρικού Ερασίνου, αλλά και για απαράδεκτες συμπεριφορές. Τα ανεπαρκή στοιχεία τεκμηρίωσης υιοθέτησε προφανώς άνευ ελέγχου η ΕΤΕπ και ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου, εξ ου και οι καταγγελίες προς την ΕΤΕπ. Η προσφυγή στο μηχανισμό Παραπόνων της ΕΤΕπ έγινε αφού η ελληνική διοίκηση δεν απάντησε σε κανένα νόμιμο αίτημα/καταγγελία των προαναφερθέντων φορέων.
 
Μόλις παραληφθεί εκ μέρους της ΕΤΕπ η παρουσίαση των απόψεων που κατεγράφησαν, θα αναρτηθούν στο Ημερολόγιο.
 
Στις 19 Μαΐου 2022, προβλέπεται επίσκεψη των εκπροσώπων της ΕΤΕπ τους χώρους των έργων και συνεργασία με αρμοδίους των ελληνικών υπηρεσιών υπό την ευθύνη των οποίων εκτελείται το έργο (υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος) και του εργολάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου