Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Νόλλας: Εμείς έχουμε επιτεθεί στη φύση …

Σαν να έχουμε κυριευθεί από μια ακατανίκητη επιθυμία θανάτου, επεμβαίνοντας βίαια στις φυσικές αναπαραγωγικές διαδικασίες 

Προτείνουμε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στη δημοσιογράφο Τασούλα Καραϊσκάκη στις 13 Νοεμβρίου 2023.
 
– Η καταστροφή της σχέσης μας με τη φύση. Εντρομος άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει, σε έναν απολογισμό για τις καταστροφές της Θεσσαλίας και αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εχθρό. Είπε τη φύση εχθρό, εκφράζοντας την κοινή άποψη βέβαια, ενώ η φύση αμύνεται. Είμαστε άπληστοι, δεν σταματάμε να την εκμεταλλευόμαστε, την ξεσχίζουμε, την κάνουμε κομμάτια, ενώ είναι η άλλη μας υπόσταση, το άλλο μας κομμάτι, κοινωνία και φύση δεν πάνε χωριστά. Και δεν διορθώνουμε τίποτα με αντιπλημμυρικά έργα, αυτά είναι μπαλώματα. Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα στη φύση, ότι είμαστε μαζί, ότι δεν μας είναι κάτι ξένο, αύριο θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα και μια βαβυλώνια αιχμαλωσία, το τελικό κακό θα περιμένει πάντα μπροστά μας.

Δράμα. Έγκλημα και η τιμωρία συνήθως πολύ αργότερα και επί άλλων, που δεν έχουν ίσως ευθύνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου