Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Η φύση θα σώσει τη Θεσσαλία, ελπίζουμε και τον αρχαίο μικρό γλυκό ποταμό Ερασίνο …

Αντίθετη με φαραωνικά έργα μελέτη του WWF για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία (στη φωτογραφία η λίμνη Κάρλα) αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των υδάτων και, κατ’ επέκταση, κάλυψης των αρδευτικών αναγκών. [ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ]

Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια από τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων για τη Θεσσαλία από φορείς που έχουν ασχοληθεί με το ίδιο θέμα. Η οργάνωση WWF, που εκπόνησε ανάλογη μελέτη – για λύσεις βασισμένες στη φύση, δηλαδή όχι «βαριά» έργα– για τη Θεσσαλία, εκτιμά πως οι προτάσεις των εμπειρογνωμόνων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Σημειώνει, ωστόσο, ότι βασικό θέμα είναι να υπάρξει πολιτική στήριξη, καθώς οι τοπικοί φορείς δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη αλλαγής παραδείγματος … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14.11.2023 • 15:14).
 
Δεν είμαστε ειδικοί Ολλανδοί σε θέματα πλημμυρών και διαχείρισης υδάτων αλλά κάτοικοι της περιοχής Βραυρώνος, που με τόσο πάθος και εγκληματική λογική επιτίθεται το σεβαστό υπουργείο Υποδομών και όλη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στον μικρό αρχαίο γλυκύ ποταμό Ερασίνο και θέλει να το κάνει αγωγό όμβριων και λογικά και λυμάτων, για ΄χρήση όποιου αλήτη και μάγκα βολεύει.
 
Ο κάμπος Μαρκοπούλου είναι μια μικρογραφία της Θεσσαλίας, στα πόδια των «Αθηνων» των 5 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Εμείς από το 2020 φωνάζουμε για «λύση βασισμένη στη Φύση» αλλά κανείς δε μας ακούει: ΣτΕ, υπουργεία, ΟΦΥΠΕΚΑ, ΓΓ Υδάτων και όλοι όσοι έχουν συνασπιστεί για να μετατρέψουν ουσιαστικά όλη των Ανατολική Αττική σε οικόπεδα. Λογική που φέρνει ψήφους και εκλέγει κυβερνήσεις.
 
Σταματάμε εδώ και κάνουμε το σταυρό μας να εισακουστούμε. Λεπτομέρειες για το δράμα του Ερασίνου στο ίδιο αυτό Ημερολόγιο.
 
Μήπως η κάθαρση θα έλθει από το εξωτερικό και δη την ΕΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου