Οι χάρτες, που δείχνουν ποιες περιοχές είναι πιο ευάλωτες σε διαφορετικά σενάρια πλημμυρών, αποτελούν τη βάση για την αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας (στην Ελλάδα είναι ένα ανά υδατικό διαμέρισμα). Τα σχέδια αυτά έπρεπε να είχαν καταρτισθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου 2021 και να είχαν υποβληθεί έως τις 22 Μαρτίου 2022. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας έχει ήδη κινηθεί και για αυτό το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικώς επτά ευρωπαϊκά κράτη είχαν μείνει πίσω στην αναθεώρηση των χαρτών, ωστόσο η Ελλάδα είναι η μόνη που δεν συμμορφώθηκε και συνεπώς παραπέμπεται στο Ευρωδικαστήριο. «Αρχικά, η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έως τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, πριν από το καλοκαίρι, η Ελλάδα εξήγησε ότι η συμμόρφωση δεν προβλέπεται πριν από το τέλος του 2023. Δεδομένου ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε, η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει παραπέμποντας την υπόθεση στο Δικαστήριο», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.11.2023 • 15:57).
Χαράς ευαγγέλια. Σύσσωμη η επιτελική κυβέρνηση πρέπει να πανηγυρίζει για το θαυμάσιο επίτευγμα. Ιδιαίτερα δε ο ΓΓ Υδάτων, ο πολλά βαρύς και ασήκωτος κ. Πέτρος Βαρελίδης με το όνομα (συγγενής και αυτός;) που ανέχεται το έγκλημα κατά του Ερασίνου και αδιαφορεί και δηλώνει ότι δε θέλει να ασχοληθεί.
Προφανώς γιατί αυτές τις εντολές έχει η γιατί θέλει να είναι αρεστός στους εντολοδόχους του και συνεπής στο πρόγραμμα που υπηρετεί: Την αστικοποίηση της Ανατολικής Αττικής, Να δούμε τι θα πει και αυτός κατόπιν της ανάδειξης του θέματος της παραβίασης της Οδηγίας της ΕΕ – επί 3-ετία - για την εκπόνηση αναθεωρημένων χαρτών διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, όπως προφέρεται.
Αυτό σημαίνει ότι το αντιπλημμυρικό Ερασίνου βασίζεται σε μη επικαιροποιημένες μελέτες πλημμυρίδων χαρτών; Θα αναζητήσουμε και πάλι εξηγήσεις από τον φορέα υλοποίησης του έργου, αν και η διαπίστωση των Μηχανισμών Παραπόνων των χρηματοδοτών του έργου EIB/ΕΤΕπ και CEB που διαπίστωσαν παραβίαση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι κόλαφος (ιστορικό στο ίδιο Ημερολόγιο) για την ελληνική δημόσια διοίκηση που φαίνεται να μην ξέρει που της πάνε τα πέντε ή να εκτελεί απλώς εντολές σκοτεινών κύκλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου