Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

«Ανοίξτε τα ποτάμια. Ξεχάστε τα φράγματα» – Το πόρισμα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία …

Περιβαλλοντικά εγκλήματα διαπίστωσαν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες - Οι προτάσεις τους για να σωθεί ο Κάμπος.
 
 Άποψη της Κάρλας, πριν από λίγες ημέρες. Η ανασύσταση της λίμνης έγινε με τη χρήση ενός αναχώματος. Δεξιά του, διακρίνεται το τμήμα της τεχνητής λίμνης, που έχει ανασυσταθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ αριστερά, η περιοχή που πλημμύρισε μετά τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να απορροφηθεί το νερό.
 
Ξεχάστε τα µεγάλα, ακριβά φράγµατα. Αντ’ αυτών δώστε ζωτικό χώρο στα ποτάµια. Αυτό είναι ένα από τα βασικά µηνύµατα που στέλνει στην κυβέρνηση η ομάδα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα –πρόληψη, διακυβέρνηση, διαχείριση κρίσεων– και θα συμπεριλάβει στην πρότασή της και την ανάταξη της αγροτικής παραγωγής στον Θεσσαλικό Κάμπο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13.11.2023 • 09:11). 

Ο κάθε πολίτης που θα διαβάσει το άρθρο θα καταλάβει πόσο άχρηστη είναι η ελληνική δημόσια διοίκηση και πόσο, όχι μόνον προβληματικό αλλά αντεθνικό είναι το πολιτικό σύστημα. 

Χωρίς γνώσεις, χωρίς στρατηγικές, με γνώμονα μόνον να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να κερδίσουμε τις εκλογές πορεύεται η χώρα μέχρις ότου, η Φύση στείλει τα δραματικά και αμείλικτα μηνύματά της: ότι και να κάνετε άθλιοι, όσα μεγάλα και τερατώδη μηχανήματα και αν διαθέτετε η λογική της Φύσεως δεν πρέπει να παραβιάζεται. Κάποτε θα απαιτήσει το χώρο της και τα δικαιώματά της, 

Το πόρισμα θεωρούμε ότι είναι κόλαφος για τα έργα και τις ημέρες του υπουργείου Υποδομών και τις θλιβερές κατά καιρούς ηγεσίες του. 

Το αντιπλημμυρικό Ερασίνου δεν πρέπει να κατασκευαστεί, ούτε και να υλοποιηθούν και τα σχέδια για όλα τα ρέματα της Ανατολικής Αττικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα πλαίσια της αντιπεριβαλοντικής πολιτική της.

 Τελεία και παύλα …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου