Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Να ξεχάσουμε τον Ερασίνο ή να μην τον ξεχάσουμε …

Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί ο δήμος Μαρκοπούλου. Ξεχάστε το θέμα μέχρις ότου οι παρεμβάσεις γίνουν μη αναστρέψιμες, ώστε να επωφεληθούν κάποιοι κάτοικοι Μαρκοπούλου  που έχουν νόμιμα ή αλλά συμφέροντα κατά μήκος του Ερασίνου (εντός ή εκτός της οριοθετήσεως του, αδιάφορο) και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βραυρώνος. Έτσι και αλλιώς όλες οι αρχές είναι απούσες από την περιοχή και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Ήδη χτίζονται παρανόμως προφανώς σπίτια στην περιοχή πλησίον του κεντρικού δρόμου και άρα σε όλους - πλην των αρχών! 

Η πλέον πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε προέρχεται από τη ΜΚΟ ΡΟΗ η οποία απέστειλε στις 28 Ιουνίου 20222, το ακόλουθο μήνυμα:  

Παρακαλώ δείτε τα συνημμένα , τα οποία λάβαμε μετά από πρόσφατη όχληση μας στην υπηρεσία. Το αίτημα μας έγινε αρχή Φεβρουαρίου.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι "Μετά από απαίτηση της Αρχαιολογίας, λόγω αποκάλυψης νέων αρχαιολογικών κατάλοιπων στη θέση Γκούρι Μπιμ, κρίθηκε απαραίτητο να τροποποιηθεί η μελέτη του έργου στη συγκεκριμένη περιοχή. Για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στον Ανάδοχο κατασκευής για εκπόνηση νέας μελέτης η οποία ακόμα δεν έχει υποβληθεί. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να σας ενημερώσουμε ακόμα για το πότε προβλέπεται ή έναρξη των κατασκευών στη συγκεκριμένη θέση."
Θα πρέπει να εξετάσουμε κατάλληλες ενέργειες μας.
Εκ μέρους της ΡΟΗΣ
Νίκος Στάππας
Γεωλόγος & μηχανικός περιβάλλοντος

Μπορείτε να διαβάσετε το αναφερόμενο συνημμένο εδώ …

Λάβαμε επίσης με αφορμή το προαναφερθέν, το ακόλουθο μήνυμα από την ΕΛΛΕΤ, με την ίδια ημερομηνία: 

Η ΕΛΛΕΤ έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή εγγράφου/αιτήματος προς την Εφορεία Αν Αττικής ώστε να λάβουμε επίσημη απάντηση και από αυτούς για την απόφαση της μη σύμφωνης γνώμης στην ανατίναξη του βράχου και την απαίτηση αλλαγής της μελέτης.
Όταν την έχουμε θα συγκληθεί και η επιτροπή για να εκτιμήσουμε την αναγκαιότητα γενικότερα περαιτέρω ενεργειών.

Μας προξενεί κατάπληξη η απάντηση της ΕΥΔΕ ΚΥΛΥ του υπουργείου Υποδομών. Πως είναι δυνατόν να ανατίθενται μελέτες εν μέσω κατασκευής έργων και μάλιστα στον εργολάβο; Ο εργολάβος έχει κάθε συμφέρον να έχει ως γνώμονα τα δικά του συμφέροντα και όχι αυτά του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού και της προστασίας της περιοχής σύμφωνα με τους Νόμους. Οι μελέτες πρέπει ανατίθενται σε αρμοδίους φορείς όπως ο ΟΦΥΠΕΚΑ, το υπουργείο Περιβάλλοντος, ή τουλάχιστον σε ουδετέρους τρίτους με επιστημονικές περγαμηνές και λευκό «ποινικό μητρώο» φορείς. 

Αυτά που συμβαίνουν εν Ελλάδι εν έτι 2022 ίσως δεν είναι πρωτοφανή, αλλά εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν – από εμάς τουλάχιστον - ως εγκληματικά εις βάρος του Περιβάλλοντος και παράνομα σύμφωνα με τους Νόμους που προστατεύουν την περιοχή όπως ο Νόμος 4559 του 2018. Αν κάνουμε λάθος παρακαλούμε τους αρμοδίους να λύσουν την γεμάτη υπόνοιες για κακοδιαχείριση σιωπή τους και να απαντήσουν δημοσίως στους πολίτες που εγείρουν νομίμως τα θέματα αυτά. 

Τα έργα φαίνεται να έχουν σταματήσει. Δείτε την πλέον πρόσφατη ανάρτηση στο Ημερολόγιο Αττικό Πάρκο https://attikoparko.blogspot.com/2022/06/blog-post_10.html και τα εκεί λίγα σχόλιά μας. 

Η ΕΤΕπ δεν απάντησε ακόμα σχετικά με τα συμπεράσματα και τις ενέργειές της ως συνέχεια της συνάντησης εργασίας των Αθηνών, της 18ης Μάιου 2022 (ΣΣ: Δρομολογούμε ήδη σχετική επιστολή). 

Εμείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Η επιστολή μας στον ΓΓ Υδατων κ. Π. Βερελή, της 5ης Μαΐου 2022, δεν έτυχε καμιάς απαντήσεως, κατά τη συνήθη αήθη και παράνομη συμπροφορά των αρμοδίων. 

Άρα; Ας ελπίσουμε στη Θεία φώτιση και στην επικράτηση της λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου