Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Τέλος εποχής και έναρξη νέας, ελπίζουμε χωρίς προβλήματα …

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 επισκεφτήκαμε για μια ακόμα φορά το έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού διαχύσεως των επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας. 

Το εργοτάξιο έχει πλέον συρρικνωθεί κατά πολύ και μάλλον τα έργα έχουν τελειώσει. 




Απομένουν κατασκευές χερσαίων εγκαταστάσεων ελέγχου και επιτήρησης. Εκκρεμεί βέβαια και το τεράστιο για εργολάβο και την δημόσια διοίκηση έργο της αποκατάστασης του τοπίου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση. Κάτι το οποίο σπανίως ολοκληρώνεται και ο εργολάβος τα παρατάει όπως γουστάρει και άντε να τον βρεις και να το υποχρεώσεις να κάνει αυτό που έχει υπογράψει ότι θα κάνει. Άλλωστε ο δήμος Μαρκοπουλου, δεν εμφανίστηκε ποτέ στην περιοχή, ποτέ δεν ήρθε σε συνεννόηση με του κατοίκους και ποτέ δεν εξέδωσε κάποια πληροφόρηση για το τι γίνεται και το πως παρακολουθεί τη καλή εκτέλεση των έργων. 

Δείτε τι περιλαμβάνει το έργο (πράσινος αγωγός από το ΚΕΛ Μαρκοπούλου μέχρι του σημείου συνάντησης του αγωγού του ΚΕΛ Κ-Π)  και θα καταλάβετε την αδιαφορία του δήμου και προσωπικά του κ. δήμαρχου για το μέλλον της πόλεως.

  

Υπάρχουν κόκκινες σημαδούρες μέσα στη θάλασσα που υποδεικνύουν τη διαδρομή και την έξοδο/πέρας του αγωγού (δεν είναι αρκετά ευκρινείς στη φωτογραφία). Ελπίζουμε ότι η σήμανση θα γίνει καλλίτερη, κυρίως για την πληροφόρηση των πολιτών και την προστασία του. 

Τα πραγματικά προβλήματα θα αρχίσουν εμφανίζονται κατά τις δοκιμές λειτουργίας του ΚΕΛ. Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε επισημάνει προβλήματα που μπορεί να πλήξουν καθοριστικά τη ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του ΚΕΛ. Ελπίζουμε να μην εμφανιστούν καν, αν και πάντοτε θα ελλοχεύει ο κίνδυνος. Εκείνος που θα πρέπει να  δείξει ικανότητες, ευελιξία, αποφασιστικότητα και αυστηρότητα είναι ο δήμος Μαρκοπούλου. Αλλά όλοι εκεί μοιάζει να είναι ανεύθυνοι και να έχουν βολευτεί και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα μείζονα προβλήματα του δήμου. 

Ίδωμεν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου