Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Να προστατευτούν οι πεζοί στον παραλιακό δρόμο Χαμοληάς …

Συχνά βλέπουμε περιπατητές ή και άτομα που τρέχουν/ασκούνται  επί του παραλιακού δρόμου της Χαμοληάς. 

Ο παραλιακός δρόμος όπως και σχεδόν όλοι οι μη κεντρικοί δρόμοι της επικράτειας δεν έχουν ούτε σήμανση ούτε πεζοδρόμια. Τις περισσότερες δε φορές η άγρια παρακείμενη βλάστηση επεκτείνεται προς το δρόμο περιορίζοντάς του το εύρος.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πεζοί ή αθλούμενοι είναι εκτεθειμένοι στα αυτοκίνητα που δυστυχώς με μεγάλη συχνότητα και για κάποιους λόγους χρησιμοποιούν το δρόμο. Το πρόβλημα επιτείνεται γιατί οι πεζοί δε κινούνται αντίθετα με τα αυτοκίνητα, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση.

Προτείνουμε τα εξής:

-       Να περιορίζεται συστηματικά η παρακείμενη βλάστηση όπου χρειάζεται

-       Να γίνει σήμανση του δρόμου όπως ο ΚΟΚ και οι Νόμοι του κράτους ορίζουν

-       Να οροθετηθεί τουλάχιστον στη μια πλευρά του δρόμου λωρίδα πεζών εύρους τουλάχιστον ενός μέτρου, αποκλειστικής χρήσης των πεζών

-       Να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες

-       Να οροθετηθούν λωρίδες κίνησης ποδηλάτων επί του δρόμου, σημασμένων με κατάλληλο διαφορετικό χρώμα στο δεξιό άκρο του δρόμου ανά κατεύθυνση. Να γίνει δε και σήμανση των διαδρόμων αυτών επί του δρόμου, με εικόνα ποδήλατου κατά διαστήματα

Εναλλακτικά θα μπορούσε να γίνει μια νέα διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου με διαπλάτυνση (όπου είναι εφικτό) και εξασφάλιση διαδρόμων για πεζούς και ποδηλάτες.

Λογικά αυτά πρέπει να γίνουν με ευθύνη και δαπάνες του δήμου, σε συνεργασία με την Τροχαία, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία και εγώ δε ξέρω ποιων άλλων. Οι διαγραμμίσεις θα πρέπει να συντηρούνται τακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου