Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το δράμα των Τεμπών και το αντιπλημμυρικό Ερασίνου …

Το δυστύχημα των Τεμπών προκάλεσε τεράστιο πόνο, θλίψη, αλλά και ενδιαφέρον για τις παθογένειες της Δημόσιας Διοίκηση στην Ελλάδα και το τρόπο που οι κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, δομές και ανθρώπους. Μέσω υπαλλήλων που δίνουν όρκο σοβαρότητας, ακεραιότητας, ευσυνειδησίας, αρχών και αφοσίωσης στο καθήκον προκειμένου να υπηρετήσουν τη κοινωνία και να προσφέρουν λύσεις τα αναφυόμενα προβλήματα.

Το δράμα των Τεμπών είχε και μια απρόσμενη παράπλευρη απώλεια ή «θύμα». Την παραίτηση του αρμοδίου υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή ως υπουργού.

Ο εν λόγω υπουργός ήταν και η κινητήρια δύναμις πίσω από το «αντιπλημμυρικό Ερασίνου» στο οποίο αντιταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή που άρχισαν τα έργα. Το ιστορικό παρατίθεται με σχετική λεπτομέρεια στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.

Μετά την εξέλιξη αυτή και ενώ πυρά κατευθύνονται και κατά του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γεωργίου Καραγιάννη, ελπίζουμε ότι το έργο που έτσι και αλλιώς έχει σταματήσει θα παραπεμφθεί εις τας καλένδας της δημόσιας διοίκησης, τουλάχιστον μέχρι την επομένη των εκλογών.

Ας ελπίσουμε ότι η υποχρεωτική αυτή ανάπαυλα θα κάνει τους αρμοδίους να σκεφτούν το πρόβλημα καλλίτερα και να πάρουν νηφάλιες και ουσιαστικές αποφάσεις, βασισμένες στη λογική «Λύσεις Βασισμένες στη Φύση» και όχι στα προσωπικά συμφέροντα υπουργών, κατοίκων, ιδιοκτήτων γης, και απροσδιόριστων «σκοτεινών κύκλων», πάντοτε εις βάρος του Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου