Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Πολιτισμού και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ακούστε μας επί τέλους …

Εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον ζητήσαμε από κάθε αρμόδιο που μπορείτε να φανταστείτε (υπουργείο, ΕΦΑΑΝΑΤ, Μουσείο Βραυρώνος, Περιφέρεια, Δήμο, ΟΦΥΠΕΚΑ, …) να μετατοπιστεί ο δρόμος που διέρχεται έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνος και τον εγκλωβίζει μέχρις ασφυξίας. 

Επί πλέον ο δρόμος είναι επικίνδυνος και έχουν γίνει ατυχήματα, λόγω μιας πολύ κλειστής στροφής, πράγμα που επίσης κανένας αρμόδιος δε βλέπει και έχουμε επίσης επισημάνει περισσότερες της μιας φορές. 

Επανερχόμαστε στο θέμα και επιμένουμε:

  • -        Να μετατοπιστεί ό δρόμος ώστε να ανασάνει πρωτίστως ο αρχαιολογικός χώρος
  • -        Να μην είναι πλέον επικίνδυνος ο δρόμος για αυτοκίνητα και πολίτες
  • -        Ο υφιστάμενος δρόμος να ξηλωθεί και στη θέση του να διαμορφωθεί ένα ευρύ πεζοδρόμιο για πεζούς, με παράλληλη επανατοποθέτηση του συρματοπλέγματος (σε τμήμα της περίφραξης) που έβαλαν κάποιοι άσχετοι πριν χρόνια, υποχρεώνοντας τους πεζούς (κυρίως επισκέπτες, οι περισσότεροι των οποίων είναι αλλοδαποί) να περπατούν επί του δρόμου, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο

Ελπίζουμε (για μια ακόμα φορά) ότι η υπουργός, το ΚΑΣ, η ΕΦΑΑΝΑΤ, οι σύλλογοι αρχαιολόγων και οι αρχαιολογικές Σχολές ξένων χωρών στην Ελλάδα, προς τις οποίες έχουμε αποφασίσει να απευθυνθούμε, θα υποστηρίξουν τη λογική πρότασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου