Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ένας απρόσμενος σύμμαχος; …

Άλσος Ριζάρη: Αγώνας του Ιδρύματος Πατέρα να σωθεί από το πέρασμα του μετρό


Υπέρ της πρότασης του ΑΒΑΞ, να σωθεί το Άλσος Ριζάρη, και να μεταφερθεί ο νέος υπόγειος Σταθμός της γραμμής 4 του μετρό, (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), σε μια απόσταση 70 μέτρων εντός του Άλσους, αναμένεται να τοποθετηθεί, την Πέμπτη στο ΣτΕ, ο Δήμος Αθηναίων.


Την επισήμανση αυτή κάνει στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πατέρα Νικόλας Πατέρας, ο οποίος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να σωθεί ένας πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας και να σωθούν 230 δένδρα … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 17:40).


Ελπίζουμε το ΣτΕ να μην κάνει τις επιπολαιότητες που επέδειξε στις προσφυγές εναντίον του αντιπλημμυρικού Ερασίνου. Και το Περιβάλλον να βρει στο ΣτΕ το σύμμαχο και υπέρμαχο που κατ΄ όνομα μεν υφίσταται, αλλά επί της ουσίας είναι συνοδοιπόρος των κυβερνητικών αποφάσεων εναντίον του.

Εμείς, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, δε διαθέτουμε το βάρος που φέρει το όνομα «Πατέρας» και απομένει να δούμε αν οι νόμοι και οι φορείς της νομιμότητας στην Ελλάδα του 2023 εφαρμόζουν την αρχή αποδεχόμενοι ότι οι πολίτες είναι όλοι ίσιοι, ή κάποιοι λιγότερο ίσοι από άλλους, όπως για παράδειγμα εμείς οι πληβείους. Λέμε πληβείοι διότι έτσι μας συμπεριφέρονται η διαπλοκή των κυβερνητικών στελεχών και τα άνομα συμφέροντα εργολάβων, προφανώς υποστηριχτών του πολιτικού συστήματος και εδώ και μια τετραετία του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του κ. πρωθυπουργού όπως έκανε ο κ. Νικόλας Πατέρας και θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου