Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η Αξία της Βροχής / Rain: the untold story. Επεισόδιο 3: Η ζωή στη Γη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς βροχή.

Η ζωή στη Γη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς βροχή. Πίνουμε το ίδιο νερό όπως οι δεινόσαυροι - αλλά είναι ο κύκλος της βροχής που το καθαρίζει συνεχώς και το κρατά πόσιμο. Αν και το νερό καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της γης, το 97% του είναι θαλασσινό. Η βροχή υποστηρίζει τη ζωή στη στεριά παρέχοντας νερό χωρίς αλάτι που μπορούμε να πιούμε. Από ομπρέλες μέχρι τύμπανα βροχής, δεξαμενές έως πλημμυρικές πεδιάδες – εξετάζουμε πώς η βροχή έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Καθώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα πρότυπα βροχοπτώσεων με θανατηφόρα αποτελέσματα, με ολοένα και πιο έντονες καταιγίδες και ξηρασία, η ιστορία της βροχής είναι ένα μάθημα για τη σημασία της ένωσης δυνάμεων και της προσαρμογής σε περιόδους καταιγίδας.

Δείτε το βίντεο https://www.ertflix.gr/vod/vod.214779-e-istoria-tes-brokhes-3 . (ΕΡΤ3. Διαθέσιμο έως Τετ. 22.02 23:59, ΠΡΟΣΟΧΗ) Πρόκειται για εξαιρετική δουλειά. Αν είστε ανυπόμονος δείτε το από το λεπτό 40 περίπου, όπου αναφέρεται στα τεχνικά πλημμυρικά φαινόμενα που αποτελούν στόχο εξαιρετικών συγχρόνων απόψεων περί αξιοποιήσεώς των υδάτων.

Από το βίντεο μπορούμε να καταλήξουμε ότι οι αρμόδιοι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν Παιδεία, τα επιστημονικά τους εφόδια είναι ελάχιστα και ίσως παρωχημένα, τα οποία δυστυχώς συχνά μεταφράζονται σε απαράδεκτα τεχνικά έργα,  που μόνον εργολάβους εξυπηρετούν και τη δίψα δημοσίων υπάλληλων για λαδάκι και οφέλη πάσης φύσεις. Δεν έχουν καμία βαθύτερη γνώση για τις βροχές και τους κύκλους του νερού. Είναι αγράμματοι.
Θλιβερές διαπιστώσεις και το τραγικότερο όλων είναι ότι δε φαίνεται στον ορίζοντα βελτίωση και εκσυγχρονισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου