Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλογραφία με το ΣτΕ ….

Στις 2 Δεκέμβριου 2022 στείλαμε με ηλ. ταχ. επιστολή στην πρόεδρο του ΣτΕ κα Ευαγγελία Νίκα, με περιεχόμενο που αφορούσε το «αντιπλημμυρικό Ερασίνου».

Μας ειδοποίησαν ότι για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου έπρεπε να πληρώσουμε, ευτυχώς ηλεκτρονικά, σε τράπεζα 3 €.

Το κάναμε παρά τη δυσφορία μας και περιμέναμε τον αριθμό πρωτοκόλλου και απάντηση στην επιστολή μας. Δε σας κρύβουμε ότι είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η απάντηση, αν τελικά μας εδίδετο, δε θα ήταν ουσιαστική αλλά χαρακτηριστικά γραφειοκρατική. Και περιμέναμε.

Επικοινωνήσαμε μέσω ηλ. ταχ. και μας έκαναν τη χάρη να μας δώσουν τον ΑΠ προφορικώς, αλλά ποτέ δε τον λάβαμε γραπτώς.

Απευθυνθήκαμε άλλες 2 φορές ζητώντας απάντηση.

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του ΣτΕ, την οποία τελικά πήραμε:

____________________________

Stavros Anastasopoulos Τετ 15 Φεβ, 3:09 μ.μ. (πριν από 2 ημέρες)

Αξιότιμε κύριε Σωτηρίου,

Απαντώντας στην από 30.11.2022 επιστολή σας (αρ. πρωτ. ΣτΕ Π7762/1.12.2022), σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί Δικαστήριο που επιλαμβάνεται υποθέσεων αποκλειστικά ύστερα από την άσκηση, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον νόμο, ενδίκων βοηθημάτων κατά πράξεων της Διοικήσεως ή ενδίκων μέσων κατά αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων. Το ως άνω έγγραφό σας δεν εμπίπτει σε καμία από τις κατηγορίες αυτές, επομένως ούτε στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον/την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει ως δικαστικός λειτουργός, αρμοδιότητες νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως υπολαμβάνετε.

Με εντολή της κ. Προέδρου
Η Προϊσταμένη
της Διεύθυνσης της Γραμματείας
του Συμβουλίου της Επικρατείας
Ε. Γκίκα

____________________________

Δε χρειάζονται πιστεύουμε σχόλια. Ίσως είναι απλό και κατανοητό ότι ο δημόσιος τομέας ποτέ δεν θα λειτουργήσει, ακόμα και αν επικρατήσουν παντού οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γιατί κανείς αρμόδιος δεν θέλει να ξεβολευτεί και να γίνει ουσιαστικός συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη. Και δε μιλάμε για παράλογα αιτήματα και λογικές πρόκλησης καθυστερήσεων ή προσπάθειες εκτροχιασμού σημαντικών και ουσιαστικών εξελίξεων ή τρόπων λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους και μιας αποτελεσματικής και σύγχρονης δημόσιας διοίκησης. Η οποία σέβεται το κόπο, το μόχθο και τις προσδοκίες των νομιμοφρόνων πολίτων. 

Έρρωσθε …  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου