Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Περίεργα πράγματα, αλλά χριστιανικά: Μη γνώτω η αριστερά ου τι ποιεί η δεξιά σου …

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε την Εγκύκλιο αρ. 14 σχετικά με το Περιβάλλον.
 
Για εμάς πρόκειται για έκπληξη πρώτου μεγέθους.
 
Σε μια εποχή που το Περιβάλλον βάλλεται από κάθε αρμόδιο, οι αποφάσεις της διοίκησης είναι συνήθως εις βάρος. Δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες της ΕΕ (επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία και καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά άγνωστο γιατί, από ποιον, που, πότε, κλπ), ενώ το ΥΠΕΝ έχει καταστεί εχθρός και όχι υποστηρικτής. οδηγός και φορέας επιβολής του Νόμου, ο αντεισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρωτοπορεί.
 
Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι ποια και με ποιον τρόπο παρακολουθείται η εφαρμογή της νομοθεσίας και αν τα εντεταμένα όργανα ακολουθούν τις οδηγίες του κ. αντιεισαγγελέα και όχι «εντολές» κύκλων που απεργάζονται το Περιβάλλον. Τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα παντού και μοιάζει οι νόμοι να είναι απλά κουρελόχαρτα.
 
Μιλήσαμε (ύστερα από πολλές προσπάθειες) τηλεφωνικώς με τον κ Παναγιωτόπουλο. Μετά την Εγκύκλιο, καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα ελέγχων και αξιολόγησης των αποφάσεων κκ. Εισαγγελέων Πρωτοδικών της χώρας, των δικαστηρίων και των άλλων εντεταλμένων οργάνων, ούτε και αξιολόγηση των δικαστικών λεπτουργών. Οπότε απλά και κατανοητά, βρισκόμαστε και πάλι σε σημείο ΜΗΔΕΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου