Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2023 …

Στις 25 Ιανουαρίου 2023, επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβούλιου Μουσείων (ICOM).

Ο λόγος; Απλός. Να πληροφορηθούμε αν το Μουσείο Βραυρώνος ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του θα γίνουν τις 18 Μαΐου 2023.

Ιδού η καλαίσθητη σχετική αφίσα:


Επικοινωνήσαμε με το ΕΤ ICOM και πληροφορηθήκαμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποια επικοινωνία με το μουσείο Βραυρώνος.

Και όμως το θέμα θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος εξαγνισμού των υπευθύνων του Μουσείου, της ΕΦΑΑΝΑΤ και του ΚΑΣ να αποτινάξουν τη μομφή που πρόσαψαν στους δημόσιους αυτούς φορείς, πολίτες της περιοχής και φορείς για την επιλογή τους να μην εναντιωθούν στο απαράδεκτο «αντιπλημμυρικό Ερασίνου», που θα μετατρέψει τον Ερασίνο σε αγωγό ομβρίων (και όχι απίθανο, λυμάτων) και να ξηλώσει σημαντικό μέρος του Βιότοπου Βραυρώνος. Το ιστορικό της βάναυσης αυτής επέμβασης και τεκμήρια των καταστροφών που έγιναν μέχρι σήμερα, αποτυπώνονται στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.

Βέβαια υπάρχει ακόμα χρόνος για να σχεδιαστεί η συμμετοχή του μουσείου. Και μείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να διευκολύνουμε τρόπους συνεργασίας και προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου