Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο έργο αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική – Ποιές περιοχές αφορά …

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο υποδομής, κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο θα λύσει οριστικά το τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης και των επιπτώσεων της στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής 250.000 κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

Πηγή: Canva Pro

Πρόκειται για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ και τους δήμους της περιοχής και υλοποιείται υπό τον συντονισμό της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 …(Ypodomes.com Newsroom12 Φεβρουαρίου 2023). 

Για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι μεγαλοφρονούν για τα επιτεύγματά τους για έργα που κατασκευάζουν εδώ και μια περίπου δεκαετία και τελειωμό δεν έχουν. 

Επιστέγασμα αυτών επιτευγμάτων τους είναι η παράγραφος εντός του άρθρου που λέει: Η πρόοδος των εργασιών και η τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών για τέτοιου βεληνεκούς έργο, αποτελούν αποφασιστικό βήμα για την άρση του ετήσιου προστίμου ύψους 4,8 εκατ. ευρώ της Ε.Ε. που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά την καταδικαστική απόφαση του ευρωδικαστηρίου βάση της οποίας η χώρα αθροιστικά έχει καταβάλλει 23,5 εκατ. Ευρώ. 

Εγώ όχι μόνον δε θα μεγαλοφρονούσα αλλά θα ντρεπόμουν να ξεστομίσω όσα απαράδεκτα περιγράφουν οι κκ. Πατούλης και Δρόσης. 

Αντί να δίνουν εξηγήσεις στους πολίτες και τα αρμόδια όργανα (υπάρχουν άραγε;) για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τα χαμένα χρόνια (τα έργα επέτρεπε να είναι σε λειτουργία από το 2004 ή και νωρίτερα, αν δεν κάνουμε λάθος) επαναλαμβάνουν τις ίδιες δηλώσεις πάλι και πάλι. Επεξεργασία λυμάτων δε θα γίνεται ούτε και το 2023 και για 2 δήμους μόνον της Ανατολικής Αττικής. 

Δε μας μένει παρά  να τους θαυμάσουμε και να τους θαυμάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου