Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Νόμος για την αποκατάσταση της Φύσης: Το Συμβούλιο της ΕΕ δίνει οριστικό πράσινο φως …

Σήμερα 17/06/2024 11:23 το Συμβούλιο ενέκρινε επίσημα τον – πρώτο του είδους του – κανονισμό για την αποκατάσταση της φύσης. Ο νόμος αυτός στοχεύει να θεσπίσει μέτρα για την αποκατάσταση τουλάχιστον του 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της ΕΕ έως το 2030 και όλων των οικοσυστημάτων που χρήζουν αποκατάστασης έως το 2050.
Θέτει συγκεκριμένους, νομικά δεσμευτικούς στόχους και υποχρεώσεις για την αποκατάσταση της φύσης σε καθένα από τα αναφερόμενα οικοσυστήματα – από τα χερσαία έως τα θαλάσσια, τα γλυκά νερά και τα αστικά οικοσυστήματα.
 
Ο κανονισμός αποσκοπεί στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Θα βοηθήσει την ΕΕ να εκπληρώσει τις διεθνείς περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις και να αποκαταστήσει την ευρωπαϊκή φύση ((Δελτίο τύπου, Επαφές
Περιστέρα, Δημοπούλου +32 471 33 53 26 / +32 2 28).
 
Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου και τις εκεί αναφορές κάνοντας κλικ εδώ
 
Ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή αυτή νομοθεσία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και το υπουργείο Υποδομών και ο νέος αρμόδιος υφυπουργός και βουλευτής της Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου δε θα θελήσει να συνδέσει το όνομά του με το περιβαλλοντικό έγκλημα της οχετοποίησης του αρχαίου ποταμού Ερασίνου. Ναι, πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως και το αντίστοιχο που εκτελείται ήδη στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου