Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Φινλανδία: Μη κυβερνητικές οργανώσεις μηνύουν την κυβέρνηση για κλιματική αδράνεια …

Εξι ΜΚΟ καταγγέλλουν την κυβέρνηση Ορπο ότι παραβιάζει τον νόμο για το κλίμα της χώρας λόγω της «έλλειψης κατάλληλης δράσης στο θέμα του κλίματος»

Ελσίνκι, Φινλανδία / Shutterstock

Μήνυση κατά της κυβέρνησης της Φινλανδίας κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την κατηγορούν ότι παραβίασε την εθνική νομοθεσία για το κλίμα, διότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22.08.2024 • 22:36).

Αυτή πιστεύουμε είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική εναντίον των αποφάσεων κυβερνήσεων που επειδή βρίσκονται στην εξουσία νομίζουν ότι όλες οι αποφάσεις τους είναι ενδεδειγμένες και μπορούν να αγνοούν τις αντιδράσεις των πολιτών, ακόμα και να εφαρμόζουν κανόνες δικτατορίας, με το αιτιολογικό ότι έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες. Η «Δικτατορία της Δημοκρατίας©» πρέπει να ηττηθεί σε όλα τα μέτωπα. 

Εκφράζουμε την άποψη αυτή εδώ και χρόνια αλλά δε βρίσκουμε συνοδοιπόρους. Ασφαλώς ένα τέτοιο εγχείρημα είναι δύσκολο και δύσκολα θα βρεθούν νομικοί συμπαραστάτες, για ευνόητους λόγους. Άλλωστε όλοι αυτοί που χαρακτηρίζονται ως έγκριτοι και ικανοί είναι μάλλον μέρος του κατεστημένου και φανερά ή κρυφά μέλη του πολιτικού συστήματος. 
Που θα πάει. Οι καιροί αλλάζουν και εμείς επιμένουμε  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου