Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Να μην επιτρέπεται η πρόσβαση αυτοκίνητων στη χερσόνησο της Χαμοληάς και στο παραλιακό μέτωπό της …

Τα σαββατοκύριακα της θερινής περιόδου γίνεται επίθεση αυτοκίνητων στο παραλιακό μέτωπο της Χαμοληάς. Σταθμεύουν όπου βρουν και τους βολεύει και όλο και περισσότεροι εισχωρούν όπου βρουν, ώστε το καμάρι τους να είναι δίπλα τους και δίπλα στο κύμα.

Όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι οι φίλοι τη φύσεως δεν εμφανίζονται και τα πράγματα είναι πολύ καλλίτερα για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και τη Φύση. Αν όμως δεν φυσά ή επικρατούν ανατολικοί οι δυτικοί άνεμοι τότε η θάλασσα είναι ήρεμη και η  κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη έως ανυπόφορη.

Να μην ξεχνά ποτέ κανείς ότι η περιοχή είναι δασική, υπάρχει ένα μικρό μεν αλλά εξαιρετικό δάσος και οι κίνδυνοι ανάφλεξης είναι μεγάλοι. Μόνον και για λόγους προστασίας της Φύσεως και του Περιβάλλοντος – υπενθυμίζουμε  ότι η περιοχή ανήκει στην Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος – θα έπρεπε να λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα προστασίας και ελέγχου κάθε διακινούμενου στην περιοχή.

Αλλά οι αρχές σπανίως κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή, ποτέ δε κάνουν συστάσεις και ποτέ δεν επιβάλλουν το Νόμο. Όχημα της Πυροσβεστικής έχει περιστασιακή παρουσία στην περιοχή, αλλά και οι πυροσβέστες ποτέ δεν κάνουν συστάσεις και δεν υποχρεώνουν πολίτες να μην εκθέτουν την περιοχή σε κίνδυνο.

Υπάρχουν στην περιοχή μεγάλοι πέτρινοι όγκοι που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν με τρόπο ώστε να υπάρχει μια μόνον είσοδος αυτοκινήτων στη χερσόνησο. Είναι αναγκαία για τα οχήματα περιπολίων και τα πυροσβεστικά οχήματα. Κανένα άλλο όχημα δεν θα πρέπει να εισέρχεται στη χερσόνησο. Οι κανόνες προστασίας της Φύσεως και πυροπροστασίας πρέπει να είναι αυστηροί και να τηρούνται απαρεγκλίτως. Δεν πρέπει να διαφεύγει επαναλαμβάνουμε ότι περιοχή είναι ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. 

Αναμένουμε ο δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, την Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομια και το Λιμενικό να ενεργήσουν άμεσα και κατάλληλα.

Δεν είναι ευχή, είναι απαίτηση. Αλλά μάλλον κανείς δεν θα ανταποκριθεί.

Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου