Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Ο πνιγμένος από τα μαλιά πιάνεται ...

Στις αρχές Απρίλιου, στείλαμε την επιστολή που παραθέτουμε αμέσως μετά, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο λόγος, η αδυναμία της να αποφανθεί υπέρ ή κατά του αντιπλημμυρικού Ερασίνου, μετά τις καταγγελίες που έγιναν πριν σχεδόν 2 έτη!
________________________

Προς την ΕΤΕπ … στάλθηκε … 11/04/2023 …

Αξιότιμοι,

Φθάνουμε αισίως τα δυο χρόνια από τα Παράπονα / Καταγγελίες που κατατέθηκαν εναντίον των Ελλήνων αρμοδίων για τη κατασκευή και της ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του άχρηστου, απαράδεκτου και αντιπεριβαλοντικού «αντιπλημμυρικού Ερασίνου».

Η ΕΤΕπ δε κατάφερε μέχρι σήμερα να εκδώσει απόφαση παρά και την επίσκεψη στην Αθήνα και την επί τόπου πιστοποίηση του περιβαλλοντοκτόνου έργου (18 Μαΐου 2022).

Ασφαλώς και η ΕΤΕπ έχει ειδοποιηθεί ότι ο εργολάβος χρεωκόπησε ή εγκατάλειψε το έργο (σημειώστε ότι έδωσε παράλογη έκπτωση επί του προϋπολογισμού 60% και έτσι εξασφάλισε την ανάληψη του έργου) από το θέρος του 2022 και έκτοτε το έργο παραμένει στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Εγκαταλελειμμένο. 

Ασφαλώς όλα αυτά είναι γνωστά στην ΕΤΕπ και λογικά θα έπρεπε να ντρέπεται, για λόγους λογικής, ηθικής και δεοντολογίας, για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για την οποία η ευθύνη της είναι ακεραία, μεγάλη και υποστηρικτική των απαράδεκτων  μεθοδεύσεων των αρμοδίων των ελληνικών υπουργείων Υποδομών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η μόνη λογική διέξοδος από την παγίδα που έχουν εγκλωβιστεί όλοι είναι ο τερματισμός του έργου, η αποκατάσταση των παρεμβάσεων και η ανάθεση σε κατάλληλο τμήμα ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή ερευνητικού φορέα (Ελληνικού ή της ΕΕ καλλίτερα), νέας μελέτης διευθέτησης του Ερασίνου στη βάση και λογική της «Λύσεως βασισμένης στη Φύση».

_______________

Λάβαμε σχεδόν αμέσως μετά διαβεβαίωση ότι η επιστολή μας παρελήφθη. Αλλά ουδέν νεότερο.

Οι προσπάθειές μας υπέρ του Ερασίνου και του Βιότοπου δεν έχουν ατονήσει, αλλά τα τείχη έμπροσθέν μας φαίνονται ανυπέρβλητα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου