Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τα κακά μαντάτα ήρθαν, σαν αυθαίρετες κατασκευές μόλις προκηρυχθούν εκλογές …

Τα κακά μαντάτα ήρθανε, έτσι απρόσμενα παρά πάσαν λογική και εκτίμηση. 

Ο μανάβης του αρχαιολογικού χώρου Βραυρώνος ήταν τελικά ο καλλίτερα πληροφορημένος, πέρα από τα όσα ακούσαμε από κακόβουλους ψιθυριστές. Μας είχε πληροφορήσει ο άνθρωπος από το καλοκαίρι του 2022, ότι μετά τη χρεοκοπία του εργολάβου το κατ΄ ευφημισμό «αντιπλημμυρικό Ερασίνου» αναλαμβάνει ο ΑΚΤΩΡ, και τώρα μετά την εξαγορά του, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η είδηση στη ανάρτηση  https://ypodomes.com/anatoliki-attiki-stin-intrakat-oi-ergolavies-dieythetisis-ton-rematon-agioy-georgioy-kai-erasinoy/ .  

Ζητούμε να μάθουμε ποιες είναι οι νόμιμες ενέργειες της διοίκησης σε μια τόσο περίπλοκη υπόθεση. Πως παρωχημένες μελέτες δικαιολογούν ακόμα ένα παράλογο έργο και πως η δημόσια διοίκηση μετά από τόσα χρόνια (η παράνομη έναρξη του έργου έγινε τον Νοέμβριο του 2020!) και λογικά η υπογραφή της συμβάσης με τον εργολάβο έγινε σε προηγούμενο χρόνο. 

Η λογική λέει και το δημόσιο συμφέρον και η καταταλαιπωρημένη Διαύγεια, ότι πρεπίε να γίνει επαναπροκήρυξη του έργου με επικαιροποίηση όλων των μελετών και των συμβάσεων επί των οποίων βασίστηκε η προηγούμενη ανάθεση. Έτσι θα έκανε κάθε νοικοκύρης αν επρόκειτο και το δικό του έργο. Αλλά αυτά είναι άχρηστες λεπτομέρειες για μια διοίκηση που ανέχεται επί δεκάδες χρόνια τις καταστάσεις τύπου Μυκόνου που είναι στη επικαιρότητα και κανενός το αυτί, ούτε καν της Δικαιοσύνης, ιδρώνει. Τακτικές μαφίας; Τακτικές σίγουρα «Δικτατορίας της Δημοκρατίας©». 

Δεν μπορεί κανένας να τους πολεμήσει. Είναι ανενδοίαστοι. Κάνουν ότι θέλουν. Θα ξηλώσουν το σύμπαν και με το Νόμο, οι άθλιοι. Το Περιβάλλον αποδεικνύεται μείζον εχθρός της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Και δε θα ξεπλέξουν εύκολα και χωρίς απώλειες. 

Το δύσκολο ερώτημα παραμένει: Εμείς οι πολίτες τι μπορούμε να κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου