Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Το δράμα του Ερασίνου το βιώνει και το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας …

Χθες 23 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Καραμανλή της Ραφήνας δημόσια εκδήλωση κατά της τσιμεντοποίησης του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας.
 
Η άθλια ελληνική δημόσια διοίκηση και ο πολιτικός της προϊστάμενος Κ. Καραμανλής [ΣΣ: τώρα βέβαια παραιτήθηκε μετά το δράμα των Τεμπών, αλλά το πνεύμα του και τα έργα του εργολαβικώς διεκπεραιώνει μέχρι τις 23.04.2023 ημέρα προκήρυξης των εκλογών ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης] βασιζόμενοι σε παρωχημένες μελέτες ίσως και 20-ετιας, προωθούν τα έργα εγκιβωτισμού και του Μεγάλου Ρεματος Ραφήνας, αγνοώντας επιστημονικές γνώσεις για τα Ρέματα, το Περιβάλλον, τη Οικολογία, τους ελληνικούς νόμους, τις ΡΕυρωπαΊές Οδηφιεςμ τη λογική.
 
Μόνος στόχος η άγρα ψήφων ενδιαφερομένων για οικοπεδοποιήσεις, αυθαιρετούχων, ασχέτων και ακατάλληλων δημάρχων και πάντοτε έρμαια εργολαβικών συμφερόντων.
 
Η συνένοχή πολύ καλή για τα περιβαλλοντικά δεδομένα, οι ομιλίες καίριες και αποκαλυπτικές και το παράπονο διάχυτο (εξελίσσεται σε απόγνωση και κατακραυγή) για τη δυσαρμονία των έργων εν Ελλάδι με τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο.
 
Ιδού μερικά τεκμήρια: 
 
  
Τα ίδια που συνέβησαν στον Ερασίνο και στον Βιότοπο Βραυρώνος, συμβαίνουν και θα συμβούν και στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, Οι πατέντες ίδιες, οι στόχοι ίδιοι, η ρεμούλα εξασφαλισμένη, η επίθεση εναντίον του Περιβάλλοντος δεδομένη. Κάποιος πρέπει να τους φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αν και αυτή φαίνεται να είναι στην ίδια λογική (να μην πούμε στο μεγάλο κόλπο και αρχίσουν διώξεις). Το παράλληλο δράμα του Ερασίνου στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.     
 
Δείτε αν θέλετε την παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Λουπασάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ, στην εκδήλωση: «Ρέμα Ραφήνας SOS: Διευθέτηση που απειλεί τη ζωή, την ιστορία και το μέλλον μας;»

ΥΓ: Ζήτησα και έλαβα το λόγο. Η άποψή μου για τα αντιπλημμυρικά της συμφοράς - Ερασίνου, Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, …, οφείλονται στη κακόβουλη πολιτική ανάπτυξης (βλέπετε εύκολου πλουτισμού) μετατρέποντας σχεδόν παρθένες περιοχές όπως είναι εν πολλοίς η Ανατολική Αττική σε οικοδομήσιμες νέες αστικές περιοχές, χωρίς όμως χωροταξικά η/και πολεοδομικά σχέδια. Η εκστρατεία της απληστίας και της άγρας ψήφων. Η ΑΑ πρέπει να παραμείνει το Οικολογικό Τμήμα της Αττικής με ελεγχόμενη και καλά σχεδιασμένη περιορισμένη επέκταση των υφιστάμενων οικισμών. Βλέπετε και https://simpleandclear.blogspot.com/2023/01/3.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου