Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Επιστολή προς τον ΟΦΥΠΕΚΑ και άλλους δημόσιους φορείς για τα «άγρια» πάρτι στη Χαμοληά …

Στις 10 Ιουλίου 2023 στείλαμε στον ΟΦΥΠΕΚΑ και στο σύνολο σχεδόν των αρμοδίων φορέων την ακόλουθη επιστολή:

_________________________________

Αξιότιμοι,

Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει γνώση για τα «άγρια, νυχτερινά και μέχρι πρωίας» πάρτι στην παραλία Μικρή Χαμοληά, εδώ και χρόνια και εφέτος στις 08/07/2023 στην κορυφή της χερσονήσου στη Χαμοληά του δήμου Μαρκοπούλου .

Οι διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής πέφτουν στο κενό και Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Πολιτική Προστασία φαίνεται να μη θέλουν ή να μην μπορούν να επιβάλλουν τη νομιμότητα. Χθες τη νύχτα 2 φορές εκτοξευτήκαν βεγγαλικά στη περιοχή που είναι ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, πευκόφυτη, έχει ειδικό καθεστώς προστασίας αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα και κατάλληλα για τα μνημόσυνα που θα λάβουν χώρα μετά από καταστροφή.

Κύριοι, τώρα που οι υπάλληλοί σας αναβαθμίστηκαν σε ανακριτικούς υπάλληλους και μπορούν άμεσα να επιβάλλουν την εφαρμογή των Νόμων (Νόμος 5037 του 2023;), απαιτούμε να σταματήσουν τα νυχτερινά πάρτι. Να μας πληροφορήσετε αν δίδει ο ΟΦΥΠΕΚΑ άδειες, αν λαμβάνονται μέτρα κατά της ρύπανσης, αν υπάρχουν επιχειρηματικές διαστάσεις και άρα οικονομικές δοσοληψίες και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητικές.

Μετά την επιστολή μας αυτή δεν θα έχει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία καμία δικαιολογία για ότι συμβαίνει στην περιοχή, επειδή κάποιοι άγνωστοι βρήκαν τρόπο να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος όλων και εις βάρος του Περιβάλλοντος και της νομιμότητος.

Ζητούμε επίσης να αποψιλωθεί συστηματικά και κατάλληλα ο παραλιακός δρόμος μέχρι τα έργα εξόδου του αγωγού λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας και να επανέλθει το παρατηρητήριο της Πυροσβεστικής στην κορυφή της Χερσονήσου. Να ενταθούν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο πέραν τοι Οικισμού Άρτεμις (τοποθέτηση μεγάλης πινακίδας με φωτεινά σήματα και ορατή από απόσταση). Τυχόν παράνομη χρήση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων της ΜΑΡΚΟ στην περιοχή. Να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας οι κάτοικοι της περιοχής και να ζητηθεί η συμμετοχή τους στα μέτρα προστασίας και αποφυγής πυρκαγιών και καταστροφής του θαυμάσιου πευκοδάσους της Χαμοληάς. 

Επίσης να ελεγχθεί με κάθε νόμιμο μέσο η χρήση της κορυφής της Χερσονήσου απο ελικόπτερα αγνώστων στοιχείων και σκοπών.   
  
Χαμοληά Μαρκοπούλου, 10 Ιουλίου 2023
 
Δημήτριος Σωτηρίου
Αίγλης 38, 190 03 Μαρκόπουλο (Οικισμός Πολυτεχνείου),
Τηλ. 22990 27 304, κιν. 69 72 86 77 96
____________________________________________

Λάβαμε τηλεφώνημα μέχρι σήμερα μόνον από ένα κύριο της ΕΦΑΑΝΑΤ, ο οποίος έδειξε ενδιαφερον και με τον οποίο συμφωνήσαμε να είμαστε επικοινωνία.

Ο κατάλογος των φορέων προς τους οποίους εστάλη η επιστολή μας είναι στη διάθεση ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου