Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Φαίνεται να ολοκληρώθηκαν τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διαθέσεως των επεξεργασμένων λυμάτων …

Μας είχαν ειδοποιήσει άλλοι περιπατητές, ότι τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διαθέσεως των επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας ολοκληρώθηκαν και το εργοτάξιο του εργολάβου έχει απομακρυνθεί.
 
Καταφέραμε να επισκεφθούμε την περιοχή στις 7 Οκτωβρίου 2023. Ιδού φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο: 



Παρατηρήσαμε ότι κόσμος πάει και έρχεται (φαίνεται στις φωτογραφίες, σε μεγέθυνση) και τα πλωτά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο παραμένουν για άγνωστο λίγο στην περιοχή.
 
Σύμφωνα με τη σύμβαση ο εργολάβος πρέπει να αποκαταστήσει την περιοχή στην πριν τα έργα κατάσταση. Εμείς δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η περιοχή έχει όπως φαίνεται «ξυριστεί» για τις ανάγκες του εργοταξίου, αλλά δεν έχει επανέλθει στην προτεραία κατάσταση.
 
Το έργο βέβαια περατώθηκε εν μέσω θέρους και λογικά ούτε έγινε προσπάθεια (θα πήγαινε άλλωστε χαμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών) ούτε και η Μάνα Φύση ανέλαβε να αποκαταστήσει μόνη της το τοπίο. Τη λειτουργία της Φύσεως αναμένουμε να τη δούμε κατά τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο του 2024 και μετά.
 
Προς το παρόν δεν θα ασχοληθούμε εκτός απροόπτου, περαιτέρω με το θέμα. Σκοπεύουμε όμως να απευθύνουμε σχετικά ερωτήματα στην Περιφέρεια Αττικής και το μοναδικό Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθ. Αυγερινό, προτού εγκαταλείψουν το θώκο, με την ελπίδα να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για το έργο και ειδικότερα το θέμα της αποκατάστασης του τοπίου και τα θεμτα ελέγχου της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου