Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Απορία και αδυναμία κατανόησης … για να υποδεχτούμε τα επεξεργασμένα λύματα του νέου ΚΕΛ, όπως τους αξίζει …

Από κάτοικο του Κορωπίου μαθαίνουμε ότι πριν 2 μήνες περίπου συνδέθηκε η οικία τους στο δίκτυο συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων Κρωπίας - Παιανίας. Χαράς ευαγγέλια.
 
Το περίφημο ΚΕΛ κόστισε πάνω από 110 εκτμ € χρήματα της ΕΕ, χρειάστηκε πάνω από 10 χρόνια για να κατασκευαστεί από τη Περιφέρεια έξω από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε που σχεδιάστηκε και από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι τη λειτουργία του ανέλαβε – χωρίς να είναι γνωστή η διαδικασία – η ΕΥΔΑΠ.
 
Τόση μυστικοπάθεια είναι ανεξήγητη. Γιατί δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση από τους δήμους, την Περιφέρεια, την ΕΥΔΑΠ, τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, τον ΟΦΥΠΕΚΑ … [ΣΣ: Ο αγωγός διάθεσης των επεξεργάσιμων λυμάτων διέρχεται και εκβάλει στη θάλασσα του Μαρκοπούλου (Χαμοληά), εντός ή σε επαφή με την Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος! Θαύμα σχεδιασμού.
 
Περιμέναμε χαρές και πανηγύρια από τη κυβέρνηση και τους επωφελούμενους, αλλά βλέπουμε άκρα του τάφου σιωπή. Τι συμβαίνει; Είναι κανείς αρμόδιος στο πόστο του; Γνωρίζουν άραγε το ρόλο τους; Ή ζούμε σε σούπα επιτελικού χαώδους λούνα παρκ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου