Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Λάβαμε απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε στο υπουργείο Υποδομών (Δ/νση Δ19) ….

Μπορείτε να διαβάσατε την επιστολή που απευθύναμε σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το λεγόμενο αντιπλημμυρικό έργο Ερασίνου, στη δ/νση https://attikoparko.blogspot.com/2024/03/blog-post_29.html .

Η απάντηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα στη τελευταία της παράγραφο. Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση κάνοντας κλικ εδώ… Λογικά σε περίεργη αντίθεση με την απάντηση που λάβαμε από το ΜΠ ΕΤΕπ.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη σύμβαση ανάθεσης (χωρίς διαγωνισμό) στον ίδιο μελετητή που συνέταξε την αρχική μελέτη και η οποία αποδείχθηκε (κατά το Μηχανισμό Παραπόνων της ΕΤΕπ) ότι παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία και ειδικότερα το Νόμο 4559/2018, το ΠΔ 199 του 2003 και τις δεσμεύσεις για την προστασία της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος (υπεύθυνος εδώ και χρόνια, αλλά χωρίς ουσιαστικό έργο ο ΟΦΥΠΕΚΑ).

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί το κράτος παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει; Προφανώς πρέπει κανείς να αναζητήσει μορφές διαπλοκής και κρυφές σκέψεις για αστικοποίηση της περιοχής Βραυρώνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου