Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ανάθεση μελετών για Ασωπό ή Ζήσε Μάη μου …

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την οργάνωση της άναρχης βιομηχανικής περιοχής του Ασωπού ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Η εταιρεία που ίδρυσαν πέρυσι βιομηχανίες, δήμοι και Περιφέρεια με σκοπό να επιλύσουν τα βασικά προβλήματα της περιοχής ανέθεσε την εκπόνηση των μελετών με τις οποίες θα οριστικοποιηθούν τα έργα υποδομής που χρειάζονται.

Ελπίζουμε να μη δούμε τα χάλια το Ασωπού στον Ερασίνο ...

Παράλληλα γίνονται τα πρώτα βήματα του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που εκπόνησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορούν την ανάπτυξη όλης της περιοχής ....
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 28.10.2020 • 11:23). 

Βρισκόμαστε μπροστά στη κλασσική ελληνική προσέγγιση. Τα προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχουν για πολλά χρόνια. Κάποτε φθάνουμε στο απροχώρητο (ΣΣ: Όταν κάποιοι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή…). Τότε και αφού βολευτήκαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα όλοι οι ενδιαφερόμενοι με προφανή οικονομικά οφέλη, παρεμβαίνει η  πολυπλόκαμη ελληνική δημόσια διοίκηση. Και αρχίζει από την αρχή, ως να επρόκειτο για προβλήματα που θα ανακύψουν στο μέλλον. Το τέλος των σχετικών ρυθμίσεων και διαδικασιών επίλυση του προβλήματος παραμένει άγνωστο. Και σε χρήμα και σε χρόνο. Δηλαδή βαράτε βιολιτζήδες. 

Μήπως αυτά που περιγράφονται (θα τις λέγαμε παθογένειες του ελληνικού συστήματος διακυβέρνησης) στο άρθρο είναι προάγγελος όλων όσων πρόκειται να εμφανιστούν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα του ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας και αρχίσει η λειτουργία τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου