Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΝ: Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Λυμάτων για 269 οικισμούς σε όλη τη χώρα …

 Εγκρίθηκε ομόφωνα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Λυμάτων κατά την 6η διαδοχική συνεδρίαση της επιτροπής καθοδήγησης για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών λυμάτων για τους οικισμούς της χώρας, 

Και για όσους δεν κατάλαβαν: Λύματα όχι απορρίμματα 

που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:14:22, Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 14:11).

Το συμπέρασμά μας. Αρμοδίους έχουμε όπως καθημερινώς διαπιστώνεται. Λύσεις δεν έχουμε. Εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον.

 Η επεξεργασία λυμάτων στην Ελλάδα πρέπει να είναι μια από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της, η οποία μυρίζει άσχημα. Πολύ άσχημα.

 Έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια μάλλον σε ακατάλληλα και δυσλειτουργικά έργα και μας αρέσει ακόμα να βλέπουμε τα βοθρολύματα στους δρόμους, να ρυπαίνουμε λιμάνια, θαλάσσια μέτωπα, ποταμούς και λίμνες. Και εμείς απτόητοι το χαβά μας.

 Τώρα και οι σημερινοί κυβερνώντες υπόσχονται με τη σειρά τους επίλυση του προβλήματος, αν και όπως πάνε τα πράγματα δε θα εκσυγχρονιστούμε ούτε σε 10-15 χρόνια.

 Το δράμα είναι ότι και πάλι σε όλους τους σχεδιασμούς δεν περιλαμβάνονται οι πολίτες ούτε και οι αρμόδιοι επιζητούν τη συνεργασία τους και τη συναίνεσή τους. Όλα ερήμην των πολιτών και όποιον πάρει ο Χάρος.

 Αγαπητά, λύματα, όπως και απορρίμματα, μη φοβάστε οι αρμόδιοι σας χαιρετούν με σεβασμό. Και οι πολίτες ως μελλοθάνατοι, κατά το mortuli te salut.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου