Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ερασίνος, ο εξαθλιωμένος αρχαίος ποταμός που όλοι ρυπαίνουν …

Δείτε το βίντεο της «Γεωμυθική» στο Ερασίνος Ποταμός // Οδοιπορικό στην κοίτη του, από την Παιανία έως τις εκβολές του στην Βραυρώνα. 

Ο κάθε ένας πολίτης ακόμα και οι πλέον αδαείς μπορούν να αντιληφθούν πλέον το σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, παρά τις αερολογίες όπως αποδεικνύεται του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, όταν επιχειρηματολογούσε υπέρ των νέων νόμων που ψήφισε η Βουλή το 2020 και που θα εξασφαλίζουν περιβαλλοντική προστασία.

Προφανώς κανένα από τα μέλη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ πριν από αυτούς (πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής), δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα του Ερασίνου ποταμού, παρότι σχεδίασαν και ενέκριναν έργα και είναι αποφασισμένοι, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα, να ξοδέψουν 45.000.000 € για να κατασκευάσουν άχρηστο αντιπλημμυρικό έργο.

Προφανώς το έργο σχεδιάστηκε από εργολάβο, που έπεισε υπογείως και έξυπνα τους κρατούντες να προχωρήσουν σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα μόνο και μόνο προς ίδιον όφελος, κοινώς για να υπάρξει μεγάλο όφελος του εργολάβου. Και δε θα εκπλαγούμε αν το ίδιο άτομο (ή ομάδα;) εξασφάλισε και την ανάθεση της κατασκευής του έργου στον ίδιο, με το σύνθημα «γαία πυρί μιχθήτω» .

Ο Ερασίνος αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση στην οποία η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή αντιστρατεύονται προκλητικώς το καλώς εννοούμενο συμφέρον των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου