Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)

Αττικό Πάρκο Βραυρώνος (κατά προσέγγιση)
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος (κατά προσέγγιση) περίμετρος 23 Χιλμ., έκταση 22 τετρ. χιλμ 14 Σεπτ 2020. Με κόκκινο ο αγωγός εκβολής του ΚΕΛ, με κίτρινο το υπό κατασκευή υποθαλάσσιο τμήμα του. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετασχηματιστεί σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο (πληροφορίες στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών ...)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκινά η κατασκευή των ΚΕΛ Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος …

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και Υποθαλάσσιου Αγωγού Διάθεσης των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος.

Έργα Ελλήνων οικολόγων πιστών στην παράδοση και την προστασία του περιβάλλοντος …  ISSI/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής (Διαχειριστική Αρχή) προχώρησε στην προέγκριση των τευχών της διακήρυξης, αλλά και της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 110 εκ. €, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ταμείου Συνοχής … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:19:27 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 19:23).

Λογικά πρόκειται για καλά νέα. Άλλωστε τα έργα αυτά είχαν ανακοινωθεί και πριν μήνες. Η ελπίδα είναι ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των έργων που χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια για να ολοκληρωθούν. 

Παραμένει όμως ανοικτό κατ΄ εμάς το θέμα αν η ΕΥΔΑΠ, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση και άλλες «σκοτεινές δυνάμεις» (μπορείτε να τις αποκαλέσετε και αδιαφανείς ή αυτές που λειτουργούν για το καλό των πολιτών, αλλά ερήμην των πολιτών), να αποφασίσουν να μην κατασκευάσουν υποθαλάσσιο αγωγό διοχέτευσης των επεξεργασμένων λυμάτων (έστω  αυτών που θα είναι πλέον των όσων αξιοποιηθούν για άλλες χρήσεις, ιδίως τους χειμερινούς μήνες), αλλά να διοχετευτούν στον υπέρλαμπρο και τσίλικο, απαστράπτοντα νέο αγωγό που οσονούπω θα ολοκληρωθεί και εισέρχεται στο θαλάσσιο περιβάλλον στη Χαμοληά Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου (προς εξυπηρέτηση του ΚΕΛ Κρωπίας –Παιανίας). 

Είμαστε της άποψης ότι τα ίδια και τα ερωτήματα θα τεθούν και στις περιπτώσεις των ΚΕΛ που θα κατασκευαστούν προς επίλυση των προβλημάτων των βορειότερων δήμων της Ανατολικής Αττικής. 

 Το δράμα είναι ότι εμείς ως κάτοικοι της περιοχής δεν βρίσκουμε κανένα αρμόδιο να συζητήσουμε, να πληροφορηθούμε και αν χρειαστεί να εκφράσουμε τις απόψεις μας, τις τυχόν διφωνίες μας ή και την υποστήριξη των έργων αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου